Μητροπολίτης Μόρφου: «Κάνουν λάθος όσοι πιστεύουν ότι θα μας αλλάξουν τα Φώτα»

Μητροπολίτης Μόρφου: «Κάνουν λάθος όσοι πιστεύουν ότι θα μας αλλάξουν τα Φώτα»

«Ένταση» και καταγγελίες έφερε η απόφαση του Μητροπολίτη Μόρφου να προχωρήσει ακνονικά σε λειτουργία την ημέρα των Θεοφανείων και σε καθαγιασμό των Υδάτων.

Η Θεία λειτουργία στην εκκλησία της Ευρύχου τελέστηκε από τον Μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτο, ο οποίος μάλιστα κάλεσε τους πιστούς, να τον πλησιάσουν για να τους αγιάσει ενώ απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους δήλωσε ότι “σήμερα ημέρα των Φώτων, κάνουν λάθος όσοι πιστεύουν ότι θα μας αλλάξουν τα Φώτα.”

Ενώ για φέτος έχει απαγορευτεί εξαιτίας της πανδημίας ο Καθαγιασμός των Υδάτων σε ποταμούς, στην Μητρόπολη Μόρφου η τελετή έγινε κανονικά. Ο Μητροπολίτης Μόρφου έριξε στο τέλος τον σταυρό εντός του ποταμού Καρκώτη στον οποίο πολίτες μπήκαν για να πάρουν τον σταυρό και να αγιαστούν.

Στο σημείο βρέθηκαν πέραν των 30 αστυνομικών, ανάμεσα τους και μέλη της ΜΜΑΔ που έφτασαν από τη Λευκωσία και σύμφωνα με πληροφορίες σε κάποια στιγμή υπήρξε ένταση ανάμεσα στους παρευρισκόμενους και μέλη της Αστυνομίας.

Μέχρι στιγμής, η Αστυνομία προέβη σε συνολικά 9 καταγγελίες.

Οι οκτώ από τις εννέα καταγγελίες αφορούσαν πιστούς που δεν φορούσαν προστατευτική μάσκα ενώ καταγγέλθηκε επίσης ο υπεύθυνος της εκκλησίας καθώς τα πρόσωπα που βρίσκονταν εντός του ναού ξεπερνούσαν τα 75.

https://www.facebook.com/antipolitefcitv/videos/312697843452217/?t=0