Μητροπολίτης Μόρφου: Η Κοινωνία εν μέσω πανδημίας είναι ομολογία πίστεως

Μητροπολίτης Μόρφου: Η Κοινωνία εν μέσω πανδημίας είναι ομολογία πίστεως

Ο Μητροπολίτης Μόρφου, Νεόφυτος, μετά τη πανηγυρική θεία λειτουργία,  κήρυξε και τον Θείο Λόγο όπου για ακόμα μία φορά εκφράστηκε δημόσια κατά της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων.

“Ο νόμος να κάνει τα του νόμου και οι άνθρωποι της πίστεως τα της πίστεώς τους.” είπε στους πιστούς.

“Κάθε λειτουργία που γίνεται τώρα, είτε είναι πανηγυρική όπως είναι η σημερινή, είτε μία απλή λειτουργία, ένας ψάλτης και ένας παπάς και 2 πιστοί, είναι πολύ σημαντικό να γίνεται. Όπως ήρθαν τα πράγματα ένεκεν και της ασθενείας και της επιδημίας και ένεκεν των καθ’ υπερβολήν μέτρων που έχουν επιβληθεί, κάθε λειτουργία και κάθε προσέλευσή σας είτε εντός είτε εκτός του Ναού είναι μία ομολογία πίστεως”

Στην συνέχεια ο Πανιερότατος  πρόσθεσε: “Κάθε φορά που κοινωνάτε κατά τον πατροπαράδοτο τρόπο που θέλει η Μητέρα Εκκλησία αιώνες τώρα να κοινωνούμε είναι μία ομολογία πίστεως. Παρακαλώ να συνεχίσετε στην ταπεινή μας Μητρόπολη αυτή την ομολογιακή στάση. Ο νόμος να κάνει τα του νόμου και οι άνθρωποι της πίστεως τα της πίστεώς τους”

Μητροπολίτης Μόρφου:  “Όταν ακούς τι μας περιμένει πρέπει να είσαι χαζός να μην προτιμήσεις και λίγο πρόστιμο και κανέναν ονειδισμό και περίγελος κανενός δημοσιογράφου να γίνεις. Χίλιες φορές να γίνω και να φυλακή να πάω αλλά να είμαι με τον Μέγα Βασίλειο να λειτουργώ. Μαζί με τον Όσιο Σεραφείμ να συλλειτουργούμε. Χίλιες φορές, χίλιες φυλακές όχι μία, χίλιες.”