Μητέρες διαμαρτυρήθηκαν θηλάζοντας τα παιδιά τους έξω ξενοδοχείο

Οι Βρετανίδες οργανώθηκαν και αντέδρασαν μετά τον εξαναγκασμό της 35χρονης Lou Burns να καλύψει το στήθος της ενώ θήλαζε το μωρό της μέσα στο πολυτελές ξενοδοχείο Claridge’s του Λονδίνου22

Με την μητέρα και την αδελφή της, αλλά και την μόλις δώδεκα εβδομάδων κόρη της, Isadora επισκέφθηκε η 35χρονη Lou Burns, σύζυγος του Βρετανού κωμικού ηθοποιού Nick Burns, το πολυτελές ξενοδοχείο Claridge’s στο Λονδίνο για να απολαύσει το απογευματινό της τσάι.

Ωστόσο, όταν το προσωπικό του ξενοδοχείου αντιλήφθηκε ότι εκείνη θήλαζε το μωρό της της ζήτησαν να καλύψει το στήθος της, με έναν σερβιτόρο να εμφανίζεται με μια τεράστια λευκή πετσέτα στα χέρια του και να την αναγκάζει να καλύψει το στήθος της. Όπως της είπε αυτή είναι η πολιτική του ξενοδοχείου προκειμένου να μην προσβάλλονται οι υπόλοιποι επισκέπτες.

Στη συνέχεια, η Burns ανέβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την ιστορία της με τις σχετικές φωτογραφίες, αναφέροντας ότι αισθάνθηκε ταπεινωμένη και ξέσπασε σε κλάματα, ζητώντας από τον σερβιτόρο να μιλήσει με τον διευθυντή του ξενοδοχείου, ο οποίος της είπε ό,τι ακριβώς και ο σερβιτόρος, χωρίς να δώσει λύση στο πρόβλημά της.

Η 35χρονη αναφέρει ότι όταν το προσωπικό του πεντάστερου ξενοδοχείου διαπίστωσε πόσο ταραγμένη ήταν της ζήτησε συγγνώμη και τελικά της επέτρεψαν να αφαιρέσει από το στήθος της την πετσέτα, αν δεν ενοχληθούν οι υπόλοιποι πελάτες.

Φυσικά, στη συνέχεια, πληθώρα μηνυμάτων συμπαράστασης έκαναν την εμφάνισή τους στο διαδίκτυο, ενώ κάποιες μητέρες οργάνωσαν μια μαζική διαδήλωση έξω από το ξενοδοχείο Claridge το απόγευμα του Σαββάτου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για ένα περιστατικό.

Η διαδήλωση διοργανώθηκε από το Free to Feedμ και ήταν η απάντηση στην παρατήρηση που δέχθηκε η Louise Burns.

Ο υπεύθυνος του UKIP, Nigel Farage δήλωσε, μάλιστα, ότι οι μητέρες μπορούν να «κάθονται στη γωνία» σε εστιατόρια για να αποφεύγεται αυτή η… προσβολή των υπολοίπων.

Περίπου 40 μητέρες αψήφησαν το κρύο και στήθηκαν έξω από το ξενοδοχείο θηλάζοντας δημόσια τα μωρά τους.

Η 28χρονη Emily Slough ίδρυσε την ομάδα το Μάρτιο, όταν και χαρακτηρίστηκε «τσούλα» στο Facebook επειδή θήλασε δημόσια. Μάλιστα, ταξίδεψε από το Staffordshire με τη 18 μηνών κόρη της, Ματίλντα, για να συμμετάσχει στη διαδήλωση.

Η 25χρονη Emma Μπούλοκ βοήθησε στην οργάνωση της διαδήλωσης και έδωσε το παρών μαζί με την 11 μηνών κόρη της, Eleanor, ενώ η 36χρονη Clare Mariscal έφτασε στο ξενοδοχεί, κρατώντας ένα πανό που έγραφε: «Για αυτό είναι το γυναικείο στήθος, ηλίθιοι», προσθέτοντας: «Κανείς δεν ενοχλείται όταν το στήθος φαίνεται μέσα από τα φορέματα. Το στήθος είναι παντού – οι άνθρωποι έχουν αντίρρηση να φαίνεται μόνο όταν αυτό χρησιμοποιείται για τον… κανονικό τους λόγο».11