Μην κοιμάστε θυμωμένοι γιατί καταστρέφεται τον ύπνο σας

Μία νέα έρευνα ήρθε στο φως της δημοσιότητας, τα αποτελέσματα της οποίας κατέδειξαν πως είναι ότι χειρότερο να κοιμόμαστε θυμωμένοι.

Συγκεκριμένα η μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που νευριάζουν εύκολα και προσπαθούν σκληρά να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους, κοιμούνται χειρότερα. Τα νεύρα που μπορεί να νιώθουν, τους εμποδίζουν να χαλαρώσουν με αποτέλεσμα να κοιμούνται πιο λίγο και πιο άσχημα. Αυτό συμβαίνει επειδή τα συναισθήματα του θυμού αυξάνουν την καρδιαγγειακή δραστηριότητα, γεγονός που καθιστά τον ύπνο πιο δύσκολο.

«Αυτά τα ευρήματα προστίθενται στις αυξανόμενες ενδείξεις ότι η ύπαρξη του θυμού μπορεί να οδηγήσει σε κακό ύπνο και ότι ο θυμός και ο ύπνος είναι στενά συνδεδεμένοι», δήλωσαν οι επικεφαλής της έρευνας στη Journal of Research in Personality.

Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις όπως πόσο οξύθυμοι είναι, αν θυμώνουν εύκολα ή πόσο δεκτικοί είναι στην κριτική από τρίτους.

Στη συνέχεια οι ίδιοι ταξινομήθηκαν σε ομάδες με βάση το πόσο θυμωμένοι ένιωθαν- η «θυμωμένη» ομάδα, η «όχι θυμωμένη ομάδα» και η ομάδα που «έλεγχε το θυμό της».

Οι πιο «ψύχραιμοι» συμμετέχοντες, όπως αποδείχθηκε, είχαν καλύτερη ποιότητα ύπνου σε σχέση με τους πιο «οξύθυμους».