Μην κάνετε αρνητικές σκέψεις – Βλάπτουν το DNA σας

Οι αρνητικές σκέψεις βλάπτουν την υγεία σας σε επίπεδο DNA

Το σώμα μας αποτελείται από κύτταρα και σε αυτά πρέπει να δώσουμε προσοχή, όταν απαιτούμε κάτι από αυτό.

Πολλοί ερευνητές, έχουν δείξει ότι οι σκέψεις μας, συνειδητές ή ασυνείδητες, επιδρούν στο σώμα μας και στο DNA μας. Ιδιαιτέρως, οι αρνητικές σκέψεις και οι λανθασμένες πεποιθήσεις επιταχύνουν διαδικασίες που βλάπτουν το σώμα. Τα καλά νέα είναι ότι ο θετικός εσωτερικός διάλογος και η άνευ όρων αγάπη για τον εαυτό μας μπορούν να κάνουν θαύματα.

Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε είναι να μην δίνουμε αρκετή προσοχή στις σκέψεις που κάνουμε. Τα κύτταρά μας ακούνε τις αρνητικές σκέψεις του εσωτερικού μας διαλόγου, κάθε στιγμή, καθημερινά.

Μην κάνετε λοιπόν αρνητικές σκέψεις. Βλάπτετε το DNA σας:

Χάνετε την ψυχραιμία σας στο δρόμο;

Είστε απογοητευμένοι με τους συναδέλφους σας στην εργασία;

Είσαστε δυσαρεστημένοι από τον ή την σύντροφό σας;

Δεν είσαστε ευχαριστημένοι με τον τρόπο που ζείτε;

Τότε κόβετε χρόνια από τη ζωή σας.

Έρευνες έχουν δείξει ότι οι «κοινωνικές σχέσεις, το περιβάλλον και ο τρόπος ζωής ενός ατόμου» επηρεάζει τα γονίδιά του. Αν και γεννηθήκατε με ένα συγκεκριμένο σύνολο γονιδίων, ο τρόπος που ζείτε μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο αυτά εκφράζονται.

Τα συστατικά του DNA που ονομάζονται τελομερή καθορίζουν πόσο γρήγορα γερνούν τα κύτταρά σας. Τα σύντομα τελομερή είναι ένας από τους κυριότερους λόγους που τα ανθρώπινα κύτταρα γερνούν.

Η γήρανση μπορεί να επιταχυνθεί ή να επιβραδυνθεί και, σε ορισμένες περιπτώσεις, ακόμη και να αντιστραφεί.

Η έρευνα αποδεικνύει ότι το DNA επαναπρογραμματίζεται από λέξεις και συχνότητες.

Η γήρανση και η διάρκεια ζωής των φυσιολογικών, υγιών κυττάρων συνδέονται με τον λεγόμενο μηχανισμό μείωσης της τελομεράσης, ο οποίος περιορίζει τα κύτταρα σε ένα σταθερό αριθμό διαιρέσεων. Κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγής των κυττάρων, τα τελομερή λειτουργούν εξασφαλίζοντας ότι τα χρωμοσώματα του κυττάρου δεν συγχωνεύονται μεταξύ τους ή δεν αναδιατάσσονται, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε καρκίνο. Τα τελομερή είναι σαν τα άκρα των κορδονιών, χωρίς τα οποία το σχοινί θα ξεδιπλώνονταν.

Το μήκος των τελομερών είναι ένας αναδυόμενος βιοδείκτης για την κυτταρική και γενική γήρανση του σώματος.

Οι άνθρωποι που είναι απαισιόδοξοι τείνουν να έχουν περισσότερες καρδιαγγειακές παθήσεις, μεταβολικές παθήσεις και συχνά πεθαίνουν σε νεότερες ηλικίες, ενώ έχουν και μικρότερα τελομερή.

Όταν η απαισιοδοξία αναπτύσσει μια ασθένεια που σχετίζεται με τη γήρανση, όπως ο καρκίνος ή η καρδιακή νόσος, η ασθένεια τείνει να προχωράει γρηγορότερα και οι ασθενείς τείνουν να πεθαίνουν νωρίτερα.

Η κατάθλιψη και το άγχος μικραίνουν, επίσης, τα τελομερή.

Προσπαθώντας να καταστείλετε τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας τα τελομερή γίνονται ακόμη πιο κοντά.

Μάθετε και εκπαιδευτείτε να εξωτερικεύετε τα συναισθήματά σας.

Ακόμη και η έλλειψη στόχων είναι κακή για τα τελομερή, όπως και η έλλειψη αφοσίωσης στη συντροφικότητα, επειδή όταν οι άνθρωποι δεν έχουν στόχους και δεν είναι τόσο ευτυχισμένοι όσο όταν είναι αφοσιωμένοι.

Για να αντιστρέψετε την βλάβη στα τελομερή, δοκιμάστε το διαλογισμό και το περπάτημα σε μεγάλες αποστάσεις.