Μηνυτήρια αναφορά κατά Μειμαράκη-Πετσάλνικου για παράβαση καθήκοντος

Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών κατά του πρώην Προέδρου της Βουλής, Φίλιππου Πετσάλνικου και του νυν Ευάγγελου Μεϊμαράκη, για την υπόθεση κατασπατάλησης 102 εκ. ευρώ απο τον λογαριασμό του Ειδικού Φορέα Δασών.

Σύμφωνα με την αναφορά της Εισαγγελίας οι δύο διαδοχικά πρόεδροι της Βουλής, ενώ είχαν τη δικογραφία της υπόθεσης στα χέρια τους επι δύο συναπτά έτη, δεν προέβησαν στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε το θέμα να τεθεί στο Κοινοβούλιο.

Πόρισμα για την εν λόγω υπόθεση εξέδωσαν οι επιθεωρητές του υπουργείου Οικονομικών και ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης. Η Εισαγγελία Αθηνών, εξετάζοντας το πόρισμα των παραπάνω επιθεωρητών διενήργησε έρευνα, η οποία ανακάλυψε ευθύνες πολιτικών προσώπων με αποτέλεσμα  η δικογραφία να σταλεί στη Βουλή, όπου και βρίσκεται εδω και δύο χρόνια.

Ωστόσο, κανείς απο τους δύο προέδρους δεν έπραξε τις απαραίτητες ενέργειες ώστε το θέμα να φτάσει στο Κοινοβούλιο και να αποφασιστεί αν είναι απαραίτητη η σύσταση εξεταστικής επιτροπής.

“Από τις 2 Ιανουαρίου 2012, με αίτηση μας, προς τον τότε Πρόεδρο της Βουλής, ζητάμε να πληροφορηθούμε για ποιους λόγους δεν έχει προωθηθεί η συγκεκριμένη δικογραφία και αν έχει προχωρήσει σε κάποιες δικές του ενέργειες, γύρω από το ζήτημα. Στις 11 Ιανουαρίου 2012, η Γενική Διεύθυνση Νομοθετικού Έργου της Βουλής, μας γνώρισε, αντί του Προέδρου, ότι η Δικογραφία ανακοινώθηκε στην Βουλή, στις 17-12-2010 και έκτοτε βρίσκεται στην διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου Βουλευτή», αναφέρουν οι μυνητές