Μηδενική ανοχή σε συμπεριφορές που πλήττουν τη δημοκρατική λειτουργία της χώρας

Πολιτική μηδενικής ανοχής θα πρέπει να εφαρμόζεται σε συμπεριφορές που πλήττουν, με οποιοδήποτε τρόπο, τη δημοκρατική λειτουργία της χώρας, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη «να διαφυλάξουμε ως κόρην οφθαλμού τη δημοκρατική λειτουργία και τους δημοκρατικούς κανόνες της χώρας μας».

Ο κ. Νεοφύτου σχολίαζε τις εξελίξεις στην Ελλάδα σχετικά με τις συλλήψεις βουλευτών και στελεχών της Χρυσής Αυγής καθώς επίσης και τις φωνές που ακούγονται και στην Κύπρο για την ανάγκη διερεύνησης της δράσης του ΕΛΑΜ στο νησί.

«Σ’ αυτό τον τόπο που συσσωρεύτηκαν πολλαπλά προβλήματα, που βρέθηκε ένα βήμα πριν την οικονομική χρεοκοπία, σ’ αυτή τη χώρα που ακόμα βιώνουμε την ημικατοχή, σ’ αυτή τη χώρα που τα κοινωνικά προβλήματα καθημερινά πολλαπλασιάζονται, δεν πρέπει να επιτρέψουμε να δημιουργηθούν ρήγματα στη δημοκρατική λειτουργία της χώρας», σημείωσε.

Τόνισε ότι «ακραία φαινόμενα, από οπουδήποτε και αν προέρχονται, πρέπει να τυγχάνουν της μετωπικής αντίδρασης του συνόλου της κοινωνίας».

Ο κ. Νεοφύτου είπε ακόμη ότι θα πρέπει να επιδεικνύεται «μηδενική ανοχή σε συμπεριφορές που πλήττουν με οποιοδήποτε τρόπο τη δημοκρατική λειτουργία της χώρας και αυτός θα πρέπει να είναι ο κανόνας».

«Θα πρέπει να διαφυλάξουμε ως κόρην οφθαλμού τη δημοκρατική λειτουργία και τους δημοκρατικούς κανόνες της χώρας μας. Οποιεσδήποτε συμπεριφορές έξω από αυτόν τον κανόνα πρέπει ο νόμος να είναι αυστηρότατος», κατέληξε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ.