Με ώθηση από Κίνα το bitcoin φλερτάρει με τα $10.000

Η κυβέρνηση της Κίνας αποφάσισε να υποστηρίξει την τεχνολογία του blockchain στην οποία βασίζεται το bitcoin, με αποτέλεσμα το δημοφιλέστερο ψηφιακό νόμισμα στον κόσμο να κάνει άλμα σήμερα. Η άνοδός του από την περασμένη Πέμπτη αγγίζει το 26%.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου το bitcoin ξεπέρασε για λίγο το όριο των 10.000 δολαρίων, φθάνοντας σε υψηλό ενός μήνα. Σήμερα άγγιξε τα 9.934 δολάρια μειώνοντας κάπως τα κέρδη του.

Ο ευρύτερος δείκτης του Bloomberg για τα κρυπτονομίσματα Galaxy Crypto Index, που παρακολουθεί τις κινήσεις των σημαντικότερων κρυπτονομισμάτων, έφτασε σήμερα στα υψηλά 5 εβδομάδων.

Ο πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινοπίνγκ, ανέφερε ότι το Πεκίνο θα αυξήσει τις επενδύσεις του στην τεχνολογία blockchain. Αξιωματούχος της κεντρικής τράπεζας της Κίνας ανέφερε επίσης ότι η εν λόγω τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο των ρίσκων των εμπορικών τραπεζών καθώς και να βοηθήσει στις δυσκολίες δανεισμού που αντιμετωπίζουν οι μικρότερες επιχειρήσεις.

Περισσότερες από 60 τεχνολογικές μετοχές σημείωσαν άνοδο υπερβαίνοντας το ημερήσιο όριο στα χρηματιστήρια της Σανγκάης και της Σενζέν. Ολες οι μετοχές που συνδέονται με την τεχνολογία blockchain σημείωσαν κέρδη ενώ η BC Technology Group Ltd. του Χονγκ Κονγκ έφτασε στα υψηλότερα επίπεδα απο τον περασμένο Μάιο.

Νωρίτερα το bitcoin σημείωνε άνοδο 9,9% έναντι του κλεισίματος της Παρασκευής στα 9.424 δολάρια.