Με «χορηγό» την Τουρκία μεταφέρονται Σύροι ισλαμιστές στη Λιβύη (Video)

Συνεχίζεται η μεταφορά ισλαμιστών μισθοφόρων από την Συρία στη Λιβύη με «χορηγό» την Άγκυρα, προκειμένου να στρατολογηθούν στο πλευρό του πρωθυπουργού του Σάρατζ, κόντρα στις δυνάμεις του LNA του στρατάρχη Χάφταρ.

Βίντεο – από κινητό τηλέφωνο – που αναρτήθηκε στον ανεπίσημο λογαριασμό του LNA στο Twitter, παρουσιάζει ισλαμιστές μαχητές να μεταφέρονται μ’ αεροπλάνο στη Λιβύη. Πολλοί από αυτούς συνομιλούν μεταξύ τους, ενώ άλλοι προσπαθούν να καλύψουν τα πρόσωπά τους.

Την ίδια ώρα το SANA (Syrian Arab News Agency) αναφέρει πως οι τουρκικές κατοχικές δυνάμεις στη Βόρεια Συρία, ασκούν έντονη πίεση στα στοιχεία των τρομοκρατικών οργανώσεων και των μισθοφόρων που βρίσκονται υπό τις διαταγές τους, για να τους αναγκάσουν να ενταχθούν στις τρομοκρατικές ομάδες του Ερντογάν στη Λιβύη και να συμμετάσχουν σε μάχες που διεξάγονται εκεί.

Πολιτικές πηγές ανέφεραν σε ανταποκριτή του SANA ότι οι τουρκικές δυνάμεις κατοχής σκόπιμα μειώνουν δραματικά τους μισθούς των μισθοφόρων τους που δεν έδειξαν προθυμία να πάνε στις μάχες της Λιβύης. Συγχρόνως καταφεύγουν σε αναγκαστικές προσλήψεις από τις φυλακές που δημιουργήθηκαν από τον τουρκικό στρατό και τις τρομοκρατικές οργανώσεις, στο έδαφος της Συρίας.

Πρόσφατο η εφημερίδα Guardian, επικαλούμενη συριακές πηγές σε τρεις χώρες, αποκάλυψε πως ήδη 2.000 Σύροι μαχητές έχουν ταξιδέψει από την Τουρκία ή πρόκειται να φτάσουν σύντομα για να πολεμήσουν στα πεδία μάχης της Λιβύης. Πρόκειται, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, για μία πρωτοφανή εξέλιξη, η οποία απειλεί να περιπλέξει ακόμα περισσότερο τον δισεπίλυτο εμφύλιο στη χώρα.