Με «τυρί και λευκό κρασί» κινείται το γαμήλιο αυτοκίνητο του πρίγκηπα Ουίλιαμ

Με «τυρί και λευκό κρασί» κινείται το γαμήλιο αυτοκίνητο του πρίγκηπα Ουίλιαμ

Χιλιάδες θεατές έκαναν συγκεντρωθεί έξω από τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ για να χαιρετήσουν τον πρίγκιπα Ουίλιαμ και την Κέιτ μετά την γαμήλια τελετή. Το ευτυχισμένο ζευγάρι έφυγε με μια κάμπριο Aston Martin στολισμένη με κόκκινες, λευκές και μπλε κορδέλες και μπαλόνια. Η πίσω πινακίδα του αυτοκινήτου «είχε» τον αριθμό κυκλοφορίας «JU5T WED», ενώ η μπροστινή είχε το γράμμα «L».

Το αυτοκίνητο ήταν δώρο στον πρίγκιπα Κάρολο για τα 21α γενέθλιά του από τη βασίλισσα. Ο Κάρολος οδηγεί το αγαπημένο του αυτοκίνητο περισσότερο από πέντε δεκαετίες. Το 2008 αναζήτησε μια πιο βιώσιμη πηγή καυσίμου για τις μετακινήσεις του. Ζήτησε από την ίδια την εταιρεία να κάνει την αλλαγή.

Συνάντησε όμως αντιδράσεις από τους μηχανικούς οι οποίοι υποστήριζαν ότι το αυτοκίνητο θα «καταστρεφόταν» με ένα καύσιμο βιοαιθανόλης.

Η βιοαιθανόλη, γνωστή και ως βιοντίζελ, είναι το «πράσινο» υποκατάστατο των παραδοσιακών καυσίμων και υπόσχεται καλύτερες, οικονομικότερες και πιο καθαρές μετακινήσεις.

Σήμερα το αυτοκίνητο λειτουργεί με ένα μείγμα καυσίμου που αποτελείται από 85% βιοαιθανόλη και κατά 15% από αμόλυβδη βενζίνη. Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Hello η βιοαιθανόλη είναι από απορρίμματα τυριού και αγγλικού λευκού κρασιού.

Έχει αποδειχτεί ότι ο εμπλουτισμός της βενζίνης με βιοαιθανόλη οδηγεί σε καλύτερη καύση με αποτέλεσμα οικονομία στην κατανάλωση, περισσότερη απόδοση στον κινητήρα, αλλά και μειωμένες εκπομπές ρύπων, συντηρώντας καλύτερα τα οχήματα μακροχρόνια.