Με το κλείσιμο των ανοιχτών ερευνών, οι ενδεχόμενες διώξεις για τα αξιόγραφα

Στην Γενική Εισαγγελέα για να παραλάβουν επιστολή-απάντηση του γενικού εισαγγελέα Πέτρου Κληρίδη, στο αίτημά τους για εμπλοκή του μέσω ποινικών διώξεων στο θέμα των αξιογράφων, πήγαν μέλη του Συνδέσμου Κατόχων.

Στην επιστολή, ο Γενικός Εισαγγελέας, επισημαίνει  ότι θα ήταν πιο αποτελεσματική η προσπάθεια έρευνας για ποινικές διώξεις, αν περίμεναν μαζί με την έρευνα της Κεντρικής Τράπεζας  και την έρευνα της Alvarez & Marsal (A&M), η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φοίβος Μαυροβουνιώτης, δήλωσε ότι ο κ. Κληρίδης όταν ολοκληρωθεί η έρευνα και εφόσον ο Σύνδεσμος του δώσει κάποιες αδιαμφισβήτητες υποθέσεις που δείχνουν ότι άνθρωποι εξαπατήθηκαν, τότε θα ξεκινήσει τη διαδικασία για έρευνα ποινικών διώξεων.

Ανέφερε επίσης ότι ο Σύνδεσμος έχει απευθυνθεί  «σε ένα πολύ δυνατό δικηγορικό γραφείο της Αγγλίας» στο οποίο και θα σταλούν υποθέσεις Κατόχων Αξιογράφων για να βγάλει το δικό του πόρισμα. Όταν διαπιστώσει παραπλάνηση, τότε θα θέσει την υπόθεση ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που είναι μία αρχή η οποία μαζί με άλλες δύο συναποτελούν την Τρόικα και θα το θέσει και ενώπιον εκείνων. Και μετά προβλέπω και πιστεύω ότι θα τον διορίσουμε σαν δικηγόρο να μας εκπροσωπήσει και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και να εκπροσωπήσει το Σύνδεσμο και στην Τρόικα για να μπορέσει να παρουσιάσει εκεί, να τεκμηριώσει όλη την υπόθεση για δικαίωση μας», συμπλήρωσε.