Με το βλέμμα στραμμένο στην Κύπρο η Ρωσία

Διατεθειμένη να  συνδράμει οικονομικά την Κύπρο είτε από με την Ευρωπαϊκή Ένωση είτε μόνη της, είναι η ρωσική κυβέρνηση. Τόσο ο πρόεδρος όσο και ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν και  Ντμίτρι Μεντβέντεφ, αντιστοίχως, παρακολουθούν τα τεκταινόμενα στην Κύπρο και σύμφωνα με έγκυρες πηγές, δεν αρνούνται τη βοήθεια προς την χώρα.

Προς το παρόν, ωστόσο, η ρωσική κυβέρνηση φαίνεται να κρατά στάση αναμονής. Όπως όλα δείχνουν περιμένει να ξεκαθαρίσει το τοπίο αμέσως μετά τις εκλογές του Φεβρουαρίου. Δεν εμπιστεύεται τη σημερινή κυβέρνηση του Δημήτρη Χριστοφια και αναμένει τα αποτελέσματα των εκλογών για να ανοίξει τα χαρτιά της.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ενήμεροι για την κατάσταση και ειδικότερα για τους λόγους που η Ρωσία τηρεί αυτή τη στάση αναμονής είναι τόσο ο υποψήφιος για την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης όσο και ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β´.

Τυχόν οικονομική βοήθεια από τη Ρωσία θα βοηθούσε την Κύπρο να δει σιγά- σιγά φως στην άκρη του τούνελ και να αποφύγει τις περιπέτειες που συνεπάγεται η προσφυγή στο ΔΝΤ και η υπογραφή μνημονίου.