Με το βλέμμα στραμένο στο Βερολίνο

Με το βλέμμα στραμένο στο Βερολίνο, ενόψει της τριμερούς συνάντησης του Γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, του Προέδρου Αναστασιάδη και του τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, στο Βερολίνο.

Τις διευθετήσεις για τη συνάντηση, έχουν αναλάβει τα Ηνωμένα Έθνη και σύμφωνα με την μέχρι στιγμής πληροφόρηση, το δείπνο στο ξενοδοχείο Adlon Kempinski, λίγα μέτρα από την Πύλη του Βρανδεμβούργου, είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει αύριο, στις 19.30 τοπική ώρα.

Σύμφωνα με τις τελευτάιες δηλώσεις, με συγκρατημένη αισιοδοξία  μεταβαίνουν στο Βερολίνο. Αναμένουν συναντίληψη επί των Όρων Αναφοράς.

Στη τριμερή συνάντηση, παρόντες θα είναι ο Αντόνιο Γκουτέρες και οι δύο ηγέτες, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες, ενδέχεται κάποια στιγμή να κληθούν να συμμετάσχουν και οι διαπραγματευτές των δύο πλευρών.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνοδεύουν στο Βερολίνο ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω, Βασίλης Πάλμας, ο Διαπραγματευτής της ελληνοκυπριακής πλευράς, Πρέσβης Ανδρέας Μαυρογιάννης, ο Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου, Πρέσβης Κυριάκος Κούρος και το μέλος του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Παντελής Παντελίδης.

Ο ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών,  φτάνει στο Βερολίνο τη Δευτέρα για να συμμετάσχει στο 14ο Φόρουμ Διαδικτυακής Διακυβέρνησης, το οποίο φιλοξενεί φέτος η γερμανική Κυβέρνηση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι,  η Ειδική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ θα βρίσκεται επίσης στο Βερολίνο.