Με τις «ευλογίες» του Αρχιεπισκόπου πήρε το διαβατήριο ο Μαλαισιανός καταζητούμενος

Σάλος επικρατεί τις τελευταίες μέρες με το «μπαράζ» πολιτογραφήσεων σε δικτάτορες και τώρα και σε διεθνώς καταζητούμενα πρόσωπα.

Μετά το χθεσινό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πολίτης» τα ΜΜΕ σε Κύπρο και Ελλάδα πήραν «φωτιά».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ το 2015 η Κυπριακή Δημοκρατία, πολιτογράφησε, τον Μαλαισιανό, Jho Taek Low, ο οποίος καταζητείται διεθνώς για τεράστιες απάτες.

Οι αρχές της Μαλαισίας από όπου κατάγεται έχουν ανακαλέσει το διαβατήριό του, έχουν εκδώσει ένταλμα σύλληψής του, καταζητείται από την Interpol.

Σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης» το οποίο σχολιάζεται ευρέως από το πρωί, στη «Πρώτη ενημέρωση» στο ΡΙΚ, αναφέρει ότι, ο  άνθρωπος που μεσολάβησε πιεστικά προς την κυβέρνηση για ταχεία πολιτογράφηση του Μαλαισιανού Jho Taek Low, είναι ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’.

Ο Μακαριότατος σύμφωνα με το ρεπορτάζ, έστειλε τουλάχιστον δύο επιστολές στον τότε Υπουργό Εσωτερικών, Σωκράτη Χάσικο και ζητούσε την πολιτογράφηση του Μαλαισιανού, με τον οποίο δήθεν θα συζητούσαν επενδύσεις σε εκκλησιαστική γη.

Ο Jho Taek Low ήρθε στην Κύπρο, πήρε το διαβατήριο και εξαφανίστηκε, αφού είχε κάνει τη σχετική επένδυση 5 εκατ. ευρώ με αγορά έπαυλης στην Αγία Νάπα.

Σήμερα αυτό τον άνθρωπο τον καταζητεί ο μισός πλανήτης για τεράστιο οικονομικό σκάνδαλο στη Μαλαισία με πλοκάμια στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες.

Μετά τον όλο σάλο που έχει ξεσπάσει, αναμένεται με ενδιαφέρον η τοποθέτηση του Αρχιεπισκόπου και της Κυβέρνησης επί του καυτού  θέματος που μας έχει κάνει ρεζίλι διεθνώς.

Πηγή πληροφοριών: Politis.com.cy