Με την ουκρανική ηγεσία συναντάται ο Μπάιντεν

Την ανάγκη για εθνική ενότητα στην Ουκρανία αναμένεται να υπογραμμίσει σήμερα από το Κίεβο ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζον Μπάιντεν, ο οποίος θα συζητήσει με τους συνομιλητές του και μέτρα για την οικονομική σταθεροποίηση της χώρας.

Ο κ. Μπάιντεν, ο πρώτος υψηλόβαθμος αξιωματούχος των ΗΠΑ που επισκέπτεται το Κίεβο μετά τον υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι, θα συναντηθεί με τον μεταβατικό Ουκρανό πρόεδρο Ολεξάντρ Τουρτσίνοφ, αλλά και με τον πρωθυπουργό Αρσένι Γιατσενιούκ.

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ ανεμένεται να ανακοινώσει και ένα πακέτο τεχνικής βοήθειας προς την Ουκρανία, αλλά, όπως μεταδίδει το Reuters, δεν πρόκειται να υπάρξουν συγκεκριμένες υποσχέσεις δημόσια.

Χθες, Ουάσινγκτον και Μόσχα ζήτησαν την εφαρμογή της συμφωνίας της Γενεύης για τον τερματισμό της κρίσης, που έχει λάβει την μορφή αυτονομιστικής εξέγερσης στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

Κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας με τον ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ, ο κ. Κέρι ζήτησε από τη Μόσχα να λάβει συγκεκριμένα μέτρα για την εφαρμογή της συμφωνίας και να καλέσει δημόσια τους αυτονομιστές να αποχωρήσουν από τα δημόσια κτήρια που έχουν καταλάβει.