Με την επόμενη κυβέρνηση η υπογραφή του μνημονίου

Η κυβέρνηση από την πλευρά της έκανε ότι ήταν δυνατόν για να υπογραφεί σύντομα η  δανειακή σύμβαση, που πλέον όμως εξαρτάται από το Eurogroup της 21ης Ιανουαρίου, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλή, αφήνοντας ανοιχτά το ενδεχόμενο το μνημόνιο να υπογραφεί τελικά από την επόμενη κυβέρνηση.

Μιλώντας στο Πρωινό Δρομολόγιο, ο κ. Σιαρλή τόνισε ότι η κυβέρνηση περιμένει τις αποφάσεις των διμερών διαπραγματεύσεων μεταξύ κυπριακής και  ρωσικής κυβέρνησης – πριν από τη συνεδρίαση του Eurogroup – για αποπληρωμή του δανείου των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, σε βάθος χρόνου και όχι, όπως είναι συμφωνημένο έως το 2016.

Σχολιάζοντας την ανάγκη δεύτερου συμβουλευτικού οίκου που θα αξιολογήσει τη μεθοδολογία της Pimco για υπολογισμό του ποσού που θα χρειασθεί για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ο υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι είναι υποχρέωση της κυβέρνησης και της Κεντρικής Τράπεζας να αναλύσει τη μεθοδολογία με ειδικούς εμπειρογνώμονες για ένα τόσο σημαντικό θέμα, που έχει άμεση σχέση με το εάν το χρέος θα είναι βιώσιμο.