Με σύνθημα “δεν φοβόμαστε” διαδηλώνουν οι Ισπανοί

Με συνθήματα κατά της λιτότητας, της ανεργίας και της παγκόσμιας αβεβαιότητας, με πανό «ΌΧΙ, δεν φοβόμαστε», οι Ισπανοί κατεβαίνουν και πάλι στους δρόμους, στη δεύτερη μεγάλη γενική απεργία, μετά τις 29 Μαρτίου.  Χιλιάδες  θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήρια και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Η ανεργία στην Ισπανία έχει ξεπεράσει το 25% και οι διαδηλώσεις εναντίον των μέτρων λιτότητας συνεχίζονται σχεδόν καθημερινά.

Από τα ξημερώματα, ομάδες απεργών κρατώντας κόκκινες σημαίες των δύο μεγάλων ισπανικών συνδικάτων, UGT και CCOO, βγήκαν στους δρόμους τους δρόμους της Μαδρίτης και των άλλων μεγάλων πόλεων και πήραν θέσεις σε εισόδους εργοστασίων, εμπορικών κέντρων, αγορών και σταθμών για να συμμετάσχουν στην απεργία.

Ομάδες συνδικαλιστών  στη Βαρκελώνη έκαψαν λάστιχα αυτοκινήτων σ την αγορά Μερκαμπάρνα.

Στη Μαδρίτη εκατοντάδες νέοι διαδήλωσαν τα μεσάνυχτα, αποκλείοντας τις μεγάλες οδικές αρτηρίες της πρωτεύουσας και κλείνοντας όσα καταστήματα παρέμεναν ανοιχτά.

Γενική απεργία πραγματοποιείται επίσης σήμερα στην Πορτογαλία, ενώ στην Ιταλία, την Γερμανία, το Βέλγιο και την Πολωνία έχουν προγραμματιστεί στάσεις εργασίας και διαδηλώσεις.