Με συνεχείς απεργίες απειλούν τα ΜΜΕ στην Ελλάδα

Την απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ κατήγγειλαν σε σημερινή συνέντευξη τύπου, οι εκπρόσωποι του Διασωματειακού Συμβουλίου των Εργαζομένων στα ΜΜΕ, στην Ελλάδα, ανακοινώνοντας την απόφαση για 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις, έως ότου ανακληθεί η απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ. Από την απεργία εξαιρούνται πεντάλεπτα δελτία ειδήσεων, με θέμα την ΕΡΤ.

Ο Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Δημήτρης Τρίμης κατηγόρησε την ελληνική κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ότι επιδιώκει να περάσει τα δικαιώματα της ΕΡΤ στους καναλάρχες, αναφέροντας ότι με το κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης καταργείται η αντικειμενική ενημέρωση, ενώ διερωτήθηκε ποιός θα μπορεί να λέει πλέον την αλήθεια. Σημείωσε ότι με τη στάση του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, ο κ. Σαμαράς έχει χάσει πλέον τη δεδηλωμένη και πρέπει να προχωρήσει σε εκλογές, τονίζοντας ότι την ευθύνη για αυτό έχει η ίδια η κυβέρνηση.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Γιώργος Σαββίδης χαρακτήρισε τη σημερινή απεργία στα ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ, τη Γενική Γραμματεία Τύπου και Ενημέρωσης και το ΑΠΕ, ως 100% επιτυχημένη, σημειώνοντας ότι απαίτηση είναι να πάρει πίσω το λουκέτο η κυβέρνηση. Όπως είπε η απεργία θα συνεχισθεί, προσθέτοντας ότι έχουν ήδη βρεθεί τρόποι ενημέρωσης και ο αγώνας θα συνεχιστεί. Ο κ. Σαββίδης έκανε λόγο για πρόβλημα δημοκρατίας, λέγοντας ότι «ζούμε ιστορικές στιγμές» και προειδοποίησε ότι αν επιχειρήσουν τα ΜΑΤ να κάνουν επέμβαση, θα γίνει η πλατεία Αγίας Παρασκευής Πλατεία Ταξίμ.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης κατήγγειλε την ελληνική κυβέρνηση για προσπάθεια φίμωσης της δημοκρατίας και χαρακτήρισε το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης ως ένα σχέδιο οργανωμένο. Η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να ρίξει την Ελλάδα στο σκοτάδι, είπε ο κ. Καλφαγιάννης, διαμηνύοντας ότι οι Έλληνες δε θα το αποδεχθούν αυτό. Προειδοποίησε ότι η δημόσια τηλεόραση θα γίνει το νέο Πολυτεχνείο και ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ κατέθεσαν προσφυγή για την αναίρεση της απόφασης στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Στο μεταξύ, έχει προγραμματιστεί συναυλία από τα μουσικά σύνολα της ΕΡΤ στο προαύλιο του ραδιομεγάρου, με τον κόσμο να παραμένει συγκεντρωμένος στην Αγία Παρασκευή, ενώ τριγμοί προκαλούνται στην τρικομματική κυβέρνηση, καθώς οι Πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης πραγματοποιούν έκτακτη συνάντηση για το θέμα. Μηνύματα συμπαράστασης στους εργαζόμενους της ΕΡΤ φτάνουν από διάφορες χώρες του εξωτερικού, καθώς και από φορείς, ενώσεις και συνδικαλιστικές οργανώσεις και στο εσωτερικό.