Με ρεκόρ συμμετοχών, ο 13ος ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού

Διοργανώθηκε για 13η χρονιά, ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού με ρεκόρ συμμετοχών. Οι συμμετοχές ανήλθαν γύρω στις 16 χιλιάδες.

Συμμετείχαν πάνω από 2,000 ξένοι δρομείς από 58 χώρες, με τους περισσότερους να προέρχονται από Μεγάλη Βρετανία, Ρωσία, Ελλάδα και Ισραήλ.

Χθες  πάνω από δέκα χιλιάδες έτρεξαν  στον Primetel Εταιρικός Δρόμο 5χλμ και στο Δρόμο Νεολαίας, Andrey & Julia Dashin’s Foundation Youth Race.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε η δεύτερη μέρα του Μαραθωνίου με  τέσσερις αγώνες. Ο Μαραθώνιος των 42χλμ, ο Ημιμαραθώνιος, ο Πετρολίνα Δρόμος Ενέργειας 10χλμ και ο Δρόμος Υγείας 5χλμ.

Φέτος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά οι Κενυάτες κρατούν τα σκήπτρα στον Μαραθώνιο Λεμεσού – ΓΣΟ, καθώς ανέβηκαν σήμερα στο ψηλότερο βάθρο, τόσο στην κατηγορία των ανδρών, όσο και των γυναικών.

Σημειώνοντας την τρίτη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στον Μαραθώνιο Λεμεσού ΓΣΟ, ο Abel Rop Kibet από την Κένυα, κέρδισε τον 13ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού ΓΣΟ σε 2 ώρες 17 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα, τρέχοντας τέσσερα λεπτά έξω από την ατομική του επίδοση (2:13:36).

«Ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία. Μου άρεσε η Λεμεσός και η Κύπρος και σίγουρα θα έρθω και του χρόνου», ανέφερε μετά τη νίκη του ο Kibet, προσθέτοντας «ήταν λίγο ζέστη, αλλά το απόλαυσα».

Στις γυναίκες, κέρδισε η, επίσης Κενυάτισσα Ruth Matebo Chemisto με χρόνο 2:43:28, τρέχοντας έξω από την ατομική της επίδοση που είναι 2:32:15.

Σημαντική επιτυχία για τα κυπριακά χρώματα θεωρείται η 3η θέση του Χαράλαμπου Ιωάννου (2:38:04), στον Μαραθώνιο, ο οποίος κέρδισε και το Παγκύπριο Πρωτάθλημα της ΚΟΕΑΣ, με δεύτερο τον Pavel Borodin (τέταρτος γενικής).

Πρώτη στο Παγκύπριο Πρωτάθλημα Γυναικών, μετά από συγκλονιστική προσπάθεια, ήταν η Στέλλα Χριστοφόρου (έκτη γενικής), η οποία κατέρρευσε στον τερματισμό.