Με ποιο τρόπο οι δράστες παγίδευσαν και δολοφόνησαν τον Ζαφειρόπουλο

Με πρόσχημα μία υποτιθέμενη ληστεία, την οποία δήθεν είχε διαπράξει συγγενής τους, έκλεισαν οι δύο δράστες το μοιραίο ραντεβού με τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Αυτό ήταν το «δόλωμα» που χρησιμοποίησαν οι δολοφόνοι, για να κανονίσουν τη συνάντηση με τον ποινικολόγο, κατά τη διάρκεια της οποίας τον εκτέλεσαν μέσα στο γραφείο του, το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο».

Αφού κατάφεραν να κλείσουν το ραντεβού επικαλούμενοι τον παραπάνω λόγο, βρέθηκαν στο γραφείο του. Αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, θεωρούν ότι την ώρα που οι δράστες μιλούσαν για την υπόθεση του υποτιθέμενου συγγενή τους- για τον οποίο ανέφεραν ότι κρατείται στη ΓΑΔΑ- ο ποινικολόγος και ο συνεργάτης του κρατούσαν σημειώσεις. Έπειτα από 15 λεπτά, χτύπησε το τηλέφωνο και πήγε να το σηκώσει ο 32χρονος.

Τότε, οι δύο δράστες, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, βρήκαν την ευκαιρία και ανέφεραν μία άλλη υπόθεση, προσωπικού ή επαγγελματικού χαρακτήρα, η οποία ήταν ο πραγματικός λόγος που βρέθηκαν εκεί, με σκοπό να τον πιέσουν και να τον εκφοβίσουν. Ακόμη, εκτιμάται ότι η δολοφονική επίθεση έγινε «αυθόρμητα», λόγω διαφωνίας που μπορεί να προέκυψε κατά τη συζήτηση των τριών ή λόγω της άρνησης του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου να υλοποιήσει τα αιτήματά τους.

Ο ένας δράστης βγήκε από το γραφείο

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του iefimerida.gr, ο ένας εκ των δύο δολοφόνων βγήκε προσωρινά από το γραφείο του ποινικολόγου και κατέβηκε κάτω, πριν γυρίσει και τον εκτελέσει.

Αφού είχαν παραμείνει στον χώρο για λίγη ώρα, ο ένας εκ των δύο δολοφόνων ζήτησε να πάει τουαλέτα. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό το έκανε πιθανότατα για να ελέγξει αν υπήρχε και κάποιο άλλο άτομο στο γραφείο του ποινικολόγου.

Ο άλλος δράστης, προφασιζόμενος ότι θέλει να φέρει προκαταβολή για την υπόθεση που συζητούσαν, κάποια στιγμή κατέβηκε από το γραφείο. Οι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας υποψιάζονται ότι ο εν λόγω δολοφόνος βγήκε από το γραφείο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου για να πάρει το όπλο με το οποίο στη συνέχεια, αφού γύρισε στο γραφείο, τον εκτέλεσε.

Ενα άλλο σενάριο αναφέρει ότι ενδεχομένως ο δολοφόνος να κατέβηκε κάτω για να ελέγξει τον τρόπο διαφυγής από την περιοχή, κάτι που όμως δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.

Στο μικροσκόπιο σημειώσεις, τηλέφωνα, υπολογιστές

Οι αστυνομικοί ήδη μελετούν τις σημειώσεις που κρατούσαν το θύμα και ο συνεργάτης του, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, προκειμένου να αντλήσουν στοιχεία που μπορεί να βοηθήσουν στις έρευνες.

Επιπλέον, θα γίνει έρευνα στις τηλεφωνικές επικοινωνίες του θύματος, αλλά και σε όλες τις επικοινωνίες στην ευρύτερη περιοχή το επίμαχο διάστημα. Στο «μικροσκόπιο» έχουν μπει και οι υπολογιστές και τα κινητά τηλέφωνα του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ενώ συνεχίζεται η αναζήτηση οπτικού υλικού από τις κάμερες ασφαλείας στην περιοχή.