Με παραιτήσεις προειδοποιούν τη Cyta τα συνδικάτα εργαζομένων

Οι καιροί είναι δύσκολοι, όλοι οφείλουν να σταθούν ασπίδα προστασίας σε όσα θεωρούν αδιαπράγματευτα και αν δεν υπάρξει συμμετοχή του προσωπικού στη διαχειριστική επιτροπή του ταμείου συντάξεων και εγγραφή του στην  αρμόδια Εποπτική Αρχή ,τα συνδικάτα της Cyta θα υποβάλουν τις παραιτήσεις τους.

Το μήνυμα της Συντονιστικής Επιτροπής Κοινής Δράσης ήταν σαφές, στην ανοικτή επιστολή προς τα μέλη του ΔΣ. Την υπογράφουν οι συντεχνίες  ΠΑΣΕ-ΑΤΗΚ και ΣΕΠ-ΑΤΗΚ. Χαρακτηρίζουν δε, «δείγμα ηθικής χρεοκοπίας να χαρακτηριζόμαστε από έλλειψη εθνικής συνείδησης και ευθύνης, γιατί αντιδράσαμε στη λεηλασία του Ταμείου μας, γιατί εξασκήσαμε το δικαίωμα της υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας, όταν υπό τις περιστάσεις συναινέσαμε στις άδικες, άνισες και αβάστακτες περικοπές μισθών και άλλες επιβαρύνσεις που έχουν φέρει σε απόγνωση τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους, έχουν γκρεμίσει τα όνειρα των παιδιών μας, έχουν ανατρέψει τους σχεδιασμούς μιας ολόκληρης ζωής».

Αναφέρεται η ανάγκη συναντίληψης για το μέλλον του οργανισμού και για αποτροπή των επιθέσεων που δέχεται η Cyta και για την ανάγκη συντονισμένης και συγκροτημένης προσπάθειας σε επίπεδο συνδικαλιστικών οργανώσεων και Διεύθυνσης του Οργανισμού, “για να τύχουν σωστής διαχείρισης όλα όσα αφορούν στη βιωσιμότητα και ανταγωνιστικότητα του Οργανισμού μας, ως και στις προκλήσεις που έπονται».

Τα συνδικάτα διαφώνησαν με τη δανειοδότηση του κράτους από τον ημικρατικό οργανισμό…”Διαφωνήσαμε ως προς τον τρόπο που έτυχε διαχείρισης η αίτηση δανειοδότησης του κράτους και ευχόμαστε αυτοί που ανέλαβαν την ευθύνη των δύσκολων αποφάσεων και προέκριναν την εκταμίευση των €100 εκ., εν μέσω τελικά διλήμματος να αποφύγει η χώρα μας διαφαινόμενη στάση πληρωμών, να μη διαψευστούν από τις εξελίξεις που θα ακολουθήσουν».

Τα μέλη των συνδικάτων καλούν τον υπουργό Οικονομικών να δώσει αναλυτική ενημέρωση σχετικά με την κατάσταση, ιδίως με τα αποθεματικά των δημόσιων ταμείων και πώς αυτά τυγχάνουν διαχείρισης μέχρι την εκταμίευση της πρώτης δόσης δανειοδότησης και προστίθεται ότι  η οικονομία μας προσωρινά αποφεύγει το έμφραγμα ενώ διατυπώνονται και διαφωνίες για το μέλλον και το τι θα φέρει η επόμενη μέρα.