Με νέα όψη ο φετινός Κατακλυσμός στη Λάρνακα

Διάφορες εργασίες στο παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων θα αρχίσουν να πραγματοποιούνται σύντομα ύστερα από την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για αναβάθμιση της Γιορτής του Κατακλυσμού.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Λουρουτζιάτης «η φετινή γιορτή του Κατακλυσμού θα στηθεί κατά μήκος της αριστερής πλευράς  του παραλιακού μετώπου της Λεωφόρου Αθηνών, δηλαδή από την πλευρά της θάλασσας. Ως εκ τούτου θα πραγματοποιηθούν εργασίες που αφορούν την ορθολογική διάταξη του χώρου δηλαδή οι φοινικιές που βρίσκονται «άτακτα» φυτεμένες στη αμμουδιά, θα μετακινηθούν και θα μεταφυτευθούν σε ευθεία γραμμή στον ίδιο χώρο».

Εξήγησε ότι «η διευθέτηση αυτή θα συμβάλει τόσο στην εύρυθμη λειτουργία του πανηγυριού, των εστιατορίων και κέντρων αναψυχής, της διευκόλυνσης της διακίνησης αλλά και της ασφάλειας του κοινού, όσο και στο θέμα της πυρασφάλειας και της διέλευσης οχημάτων εκτάκτου ανάγκης σε περίπτωση που τυχόν χρειαστεί».

Είπε ακόμα ότι «θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε να διαφυλαχθεί η ποιότητα της γιορτής, χωρίς να γίνουν περιττά έξοδα. Γίνονται διάφορες σκέψεις για τη γιορτή του Κατακλυσμού και σύντομα αναμένεται να ληφθούν  οι τελικές αποφάσεις» είπε και πρόσθεσε πως «ακόμα κι αν υπάρξει περιορισμός εξόδων, το σίγουρο είναι ότι δεν θα επηρεαστεί η ποιότητα της λαϊκής αυτής γιορτής».