Με επίκεντρο τη Λευκωσία η Κύπρος τίμησε την 28η Οκτωβρίου

Η Κύπρος – λαός, πολιτική, πολιτειακή και θρησκευτική ηγεσία – τίμησε σήμερα την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου του 1940.

Επίκεντρο των εορτασμών ήταν η Λευκωσία, όπου πραγματοποιήθηκε στις 11:00, μπροστά από το οίκημα της Ελληνικής Πρεσβείας στη λεωφόρο Βύρωνος, η καθιερωμένη παρέλαση παλαιών πολεμιστών, φοιτητών των πανεπιστημίων, σπουδαστών ανώτερων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, μαθητών, προσκόπων, οδηγών, σωματείων και οργανώσεων.

Την παρέλαση άνοιξαν οι Κύπριοι βετεράνοι του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Ακολούθησαν φοιτητές από τα ανώτατα μορφωτικά ιδρύματα, μαθητές λυκείων και γυμνασίων της Λευκωσίας πρόσκοποι, προσφυγικά σωματεία και σωματεία και οργανώσεις.

Το χαιρετισμό της παρέλασης δέχτηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. Την παρακολούθησαν επίσης, μεταξύ άλλων, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου, ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο Βασίλης Παπαϊωάννου, οι Υπουργοί Εξωτερικών και Παιδείας Ιωάννης Κασουλίδης και Κυριάκος Κενεβέζος, αντίστοιχα, εκπρόσωποι κομμάτων και άλλοι πολιτειακοί αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένων των Αρχηγών της ΕΦ Στυλιανού Νάση και της Αστυνομίας Μιχάλη Παπαγεωργίου.