Με διαμαρτυρίες το πρώτο κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων

«Πολύς κόσμος κάνει βόλτα στην αγορά σήμερα με ανοικτά τα εμπορικά καταστήματα, αλλά λίγοι είναι αυτοί που κάνουν αγορές» σχολίασε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Βασίλης Κορκίδης με αφορμή την πρεμιέρα της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων. «Η ίδια η αγορά είναι αυτή που θα δείξει σε ποιες περιοχές και ποιες Κυριακές θα ωφελήσει, να λειτουργούν τα εμπορικά καταστήματα» πρόσθεσε.

Στην έναρξη του ωραρίου υπήρξαν συγκεντρώσεις και μικροεντάσεις έξω από πολυκαταστήματα στην Αθήνα αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις, από μέλη εμπορικών συλλόγων αλλά και εμποροϋπαλλήλων, που διαμαρτύρονται για το προαιρετικό άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων επτά Κυριακές τον χρόνο.

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας έχει κηρύξει απεργία στον κλάδο του εμπορίου αλλά τα καταστήματα λειτούργησαν τελικά, ενώ η γενική εικόνα από την αγορά μέχρι τώρα, είναι ότι οι καταναλωτές «τίμησαν» τα καταστήματα. Γεμάτος κόσμο είναι από το πρωί ο κεντρικός εμπορικός δρόμος της Αθήνας, αλλά και του Πειραιά με σημαντικό αριθμό καταστημάτων να έχει ανοίξει και να λειτουργεί κανονικά, αλλά είναι λιγότεροι αυτοί που κρατούν τσάντες με ψώνια, σε σχέση με αυτούς που κάνουν βόλτα.