Με βέτο απειλεί η Μεγάλη Βρετανία εαν δεν δεχθεί η ΕΕ τους όρους της

Με βέτο απειλεί ο Ντέιβιντ Κάμερον την Ευρωπαϊκή Ένωση σε περίπτωση που οι χώρες της ευρωζώνης προσπαθήσουν να προσχωρήσουν σε αλλαγές συνθηκών ώστε να καταστήσουν το ευρώ πιο λειτουργικό και δεν δεχθούν τα βρετανικά αιτήματα για μια πιο «χαλαρή» σχέση ανάμεσα σε Μεγάλη Βρετανία και Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σε συνέντευξή του το BBC Ντέιβιντ Κάμερον ανέφερε πως «αυτό που συμβαίνει στην Ευρώπη είναι πως οι χώρες του ευρώ προσπαθούν να προχωρήσουν σε μια πραγματική ένωση, τραπεζική, οικονομική και νομισματική ώστε να καταστεί το κοινό νόμισμα λειτουργικό. Αλλά σε αυτήν την κατάσταση όπου γίνονται αυτές οι τεράστιες αλλαγές στην ευρωζώνη έχουμε και εμείς δικαίωμα και υποχρέωση να ζητήσουμε κάποιες αλλαγές και για τους εαυτούς μας».

Ο Βρετανός πρωθυπουργός δήλωσε πως η έξοδος της χώρας του από την Ε.Ε δεν θα ήταν κάτι θετικό καθώς το 50% του εμπορίου του Ηνωμένου Βασιλείου γίνεται με τις χώρες της Ε.Ε, τονίζοντας πως αν η Βρετανία φύγει από την Ένωση θα εξακολουθήσει μεν να έχει εμπορικές σχέσεις με τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη αλλά δεν θα έχει λόγο στην θεσμοθέτηση των κοινών κανόνων.