Με απεργία διαρκείας προειδοποιούν οι πρατηριούχοι στην Κύπρο

Σε παγκύπρια απεργία διαρκείας καλεί ο Επαρχιακός Σύνδεσμος Πρατηριούχων Πετρελαιοειδών Αμμοχώστου, αν δεν ανακληθεί άδεια οικοδομής σε πρατήριο πετρελαιοειδών στο Παραλίμνι. Πρόκειται για νέο πρατήριο στο δρόμο Παραλιμνίου-Αγίας Νάπας, όπου, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Πρατηριούχοι, λόγω της διαμόρφωσης του δρόμου δεν υπάρχει για τον οδηγό η ενδεικνυόμενη ορατότητα, δεν μελετήθηκαν οι περιβαλλοντικές  επιπτώσεις  και δεν τέθηκαν όροι  από τη δυσμενή ανάπτυξη της περιοχής.

Ο Σύνδεσμος αποστέλλει τελεσίγραφο να ανακληθεί η άδεια διαφορετικά η απεργία διαρκείας θα ξεκινήσει στις 2 Ιανουαρίου. Επισημαίνεται και σε επιστολή του Συνδέσμου προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, τον Δήμο Παραλιμνίου, τα τμήματα  Πολεοδομίας και Δημοσίων Έργων και την Επίτροπο Διοίκησης.

Το θέμα είχε τεθεί στην αρμόδια  κοινοβουλευτική Επιτροπή και η θέση όλων των κομμάτων ήταν ότι επιβάλλεται η παγοποίηση της ανέγερσης νέων πρατηρίων γιατί παγκύπρια ο αριθμός τους θεωρείται υπεράριθμος.