Λάρνακα: Με αεροψεκασμούς στον πόλεμο κατά των κουνουπιών

Και είναι κυριολεκτικά πόλεμος καθώς οι λίμνες στην ευρύτερη περιοχή της Λάρνακας είναι υπερπλήρεις και σε συνδυασμό και με την υγρασία, ευνοείται ο πολλαπλασιασμός των κουνουπιών που ήδη έχουν κάνει την εμφάνισή τους.

Την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπισή τους σχεδίασαν σε σύσκεψη ο Διευθυντής του Τμήματος Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Κώστας Χατζηπαναγιώτου με τον Δήμαρχο Ανδρέα Λουρουτζιάτη.

Το Τμήμα Περιβάλλοντος είναι θετικό στο να ξεκινήσει μια διαδικασία που θα καταλήξει στην καταπολέμηση τους με δύο ή τρεις μεθόδους και συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς . Θα περιλαμβάνει ψεκασμούς με αβλαβή για τον άνθρωπο και το περιβάλλον προϊόντα, είπε ο Διευθυντής του Τμήματος Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Κώστας Χατζηπαναγιώτου.

Ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Λουρουτζιάτης  δήλωσε πως εφόσον οι Αλυκές είναι αυστηρά προστατευόμενες περιοχές, αποφασίστηκε να ξεκινήσουν και συντονισμένοι αεροψεκασμοί με βιολογικά εντομοκτόνα και να δοθεί προτεραιότητα στις δύσβατες περιοχές, όπου δεν μπορούν να εισέλθουν τα συνεργεία  των Υγειονομικών Υπηρεσιών του Δήμου. Επίσης, θα συνεχίσουν να γίνονται και ψεκασμοί από το έδαφος, έτσι που να υπάρχει πλήρης κάλυψη και ενιαία αντιμετώπιση του προβλήματος, ενώ θα εφαρμοστούν και κάποιες μέθοδοι άντλησης των νερών λόγω της πολυομβρίας».

Παράλληλα,  ο Δήμος Λάρνακας έχει εκδώσει και κυκλοφορήσει  ανακοινώσεις για το πώς ο κάθε πολίτης στο δικό του αστικό περιβάλλον να είναι αποτελεσματικός ώστε να μην υπάρχουν εστίες εκκόλαψης των κουνουπιών, κάτι που είναι πολύ ουσιαστικό. .