Μεϊμαράκης: Προτείνει Δραγασάκη για Πρωθυπουργό

Συναντήσεις με Κωνσταντοπούλου και Τσίπρα

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης εξερχόμενος από το Προεδρικό Μέγαρο, εξέφρασε τη πρόθεσή του να συναντηθεί με την Πρόεδρο της Βουλής αλλά και με τον Αλέξη Τσίπρα τονίζοντας ότι πρέπει να βρεθεί η λιγότερο επώδυνη λύση για την δύσκολη στιγμή που περνά ο τόπος.

Ο κ. Μειμαράκης δήλωσε:

“Συναντήθηκα ήδη με τον ΠτΔ μου έδωσε ήδη την εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Θέλω να επισκεφθω την πρόεδρο να την ρωτήσω για την δύναμη των κομμάτων και να την παροτρύνω να κάνει συναντήσεις για να δούμε αν μπορούμε να βρούμε λύση για να αποφύγουμε αυτά τα αρνητικά που προκαλούν οι εκλογές και μας παίρνουν πολύ χρόνο”.

Για το νέο κόμμα Λαφαζάνη τόνισε:

Οι αρχηγοί των κομμάτων εκπροσωπούν το σύνολο των βουλευτών τους αλλά και οι βουλευτές πρέπει να έχουμε άποψη. Αποδεικνύεται ότι ο κυριος Τσίπρας ενώ μιλούσε για σύνολο, δεν εκπροσωπούσε αυτούς. Αυτό είναι ένα πρωτόγνωρο πολιτικό σκηνικό. Αυτή τη στιγμη προσπαθούμε να βρούμε μια λύση. Είναι ένα στοίχημα με τις ευθύνες μας για το μέλλον του τόπου.

Ο κ. Μειμαράκης υπογράμμισε επίσης:

Κάλεσα τον πρωθυπουργό να μας εξηγήσει γιατί φεύγει και γιατί δεν ζητά ψήφο εμπιστοσύνης, όσο και για το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης από την παρουύσα βουλή και τι σκοπεύει να κάνει μετά τις εκλογές αν είναι δεύτερος.

Σε ερώτηση ποιο άλλο πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ θα πρότεινε για πρωθυπουργό ο κ. Μεϊμαράκης έκανε λόγο για τον Γιάννη Δραγασάκη: Είναι είναι ένας σοβαρός άνθρωπος, μπορεί να τον εμπιστευτεί η πλειοψηφία, γνωρίζει τα οικονομικά.

«Αν ο Τσίπρας δεν τον δέχεται, δεν ξέρω τι θα κάνει. Να μην ξεχνά ότι η κυβέρνηση είναι υπηρεσιακή, θα είναι στο απόλυτο μικρόσκοπιο όλων μας και να προσέξει πάρα πολύ.

Προτίθεμαι να ζητήσω συνάντηση από την κ. Κωνσταντοπούλου. Οφείλουμε να βρουμε την λιγότερο επώδυνη λύση για την δύσκολη στιγμή που περνά ο τόπος».

Ο κ. Μεϊμαράκης επεσήμανε, επίσης: «Ανεξάρτητα τι πιστεύει ο ένας για τον άλλον, μπορούμε να συνεργαστούμε για το καλό του τόπου».

Νωρίτερα ο πρόεδρος της ΝΔ είχε βρεθεί στο προεδρικό Μέγαρο, όπου τόνισε στον κ. Παυλόπουλο ότι δεν θεωρεί ότι αυτή η συνάντηση είναι μια τυπική διαδικασία, αλλά μια ουσιαστική συνάντηση σε δύσκολες στιγμές.

Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ «πρέπει να εξαντλήσουμε όλα τα μέσα πριν την προσφυγή στις κάλπες. Οι εκλογές είναι η ύστατη λύση και δεν βοηθούν τη χώρα» υπογραμμίζοντας πως η ΝΔ εξετάζει το ενδεχόμενο, η απόφαση αυτή «να υποκρύπτει συμφέροντα και πολιτικές διαπλοκές».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι σκοπεύει να συναντηθεί και με τη κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου, για να της εξηγήσει ότι η Βουλή οφείλει να διερευνήσει αν υπάρχει δικαιοσύνη ή όχι στην κυβέρνηση που μπορεί να προκύψει.

Ο κ. Μεϊμαράκης είπε:

Αν μπορεί η παρούσα Βουλή να δώσει ανοχή στην κυβέρνηση και να εξασφαλίσει την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και να διαλέξει πρωθυπουργό ακόμα και από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο υπάρχων πρωθυπουργός δεν αντέχει και θέλει να φύγει.