Μεϊμαράκης: Ποτέ δεν έγινε τόσο κακό σε τόσο μικρό διάστημα

Μεϊμαράκης: Πρωθυπουργός του 60ευρου ο Τσίπρας 

Ο πρόεδρος της ΝΔ, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, στην ομιλία του στους παραγωγικούς φορείς στη 80ή ΔΕΘ, τόνισε ότι “το μόνο νέο που έφερε τελικά ο κ. Τσίπρας είναι το νέο μνημόνιο. Είναι ο Πρωθυπουργός του 60ευρου”

«Ποτέ δεν έγινε τόσο κακό σε τόσο μικρό διάστημα» επεσήμανε ο κ. Μεϊμαράκης και έθεσε το δίλημμα των εκλογών: «Ειλικρίνεια και καθαρές κουβέντες ή λαϊκισμός και δημαγωγία».

«Εύκολος δρόμος δεν υπάρχει, ούτε είπαμε, ούτε θα το πούμε, κάλπικες ελπίδες και ψεύτικα προγράμματα δεν πρόκειται να μοιράσουμε, γιατί είμαστε υπεύθυνοι, από εμάς θα ακούτε μόνο αλήθειες» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Σημείωσε ακόμα οτι ετοιμάζει «εθνική ομάδα διακυβέρνησης με όλες τις πολιτικές δυνάμεις, όπως και εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης» Αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα είπε ότι μπορεί να δυσκολεύεται να πιστέψει ότι το κόμμα του θα είναι δεύτερο στις εκλογές και ο κ. Μεϊμαράκης πρωθυπουργός, αλλά σημείωσε ότι θα πρέπει να μετέχει στην ομάδα διαπραγμάτευσης, αφού ο ίδιος υπέγραψε το Μνημόνιο.

«Είναι πολύ πιθανό τα επόμενα εγκαίνια της ΔΕΘ να τα κάνουμε εμείς», είπε ο κ. Μεϊμαράκης ενώ σχολιάζοντας την αναφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα εγκαινιάζει την Έκθεση τα επόμενα οκτώ χρόνια σημείωσε: «Σημασία έχει να υπάρχει η Ελλάδα και ας έρχεται όποιος είναι πρωθυπουργός να κάνει τα εγκαίνια».

«Από την επομένη των εκλογών πιάνουμε δουλειά για να φέρουμε επενδύσεις, να ανοίξουν θέσεις εργασίας» τόνισε ο κ Μεϊμαράκης ενώ σημείωσε πως αυτή είναι μια βασική διαφορά με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, λέγοντας: «Εμείς φέρνουμε δουλειές, εκείνοι διώχνουν».

Τόνισε ότι μετά τις «καταστροφικές συνέπειες» της επτάμηνης διακυβέρνησης από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πρέπει να εξεταστεί ξανά το θέμα της βιωσιμότητας και άσκησε κριτική στον κ. Τσίπρα, γιατί «η συμφωνία που υπέγραψε αποκλείει ρητά κάθε σκέψη για “κούρεμα” του χρέους».

Για τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο σημειώσε: «Δεν πρόκειται να ασχοληθώ με υπουργό Εθνικής Άμυνας που αποχώρησε, θα υλοποιήσουμε εμείς τις αποφάσεις τούυ Συμβουλίου της Επικρατείας για τους στρατιωτικούς»

Δεσμεύτηκε ακόμα ότι η κυβέρνησή του θα επανεξετάσει τις ρυθμίσεις για τη φορολόγηση των αγροτών.

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης ζήτησε από τους πολίτες εντολή για κυβέρνηση τετραετίας τάχθηκε κατά της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, είτε για δημοψηφίσματα, είτε για εκλογές, προκειμένου να εξασφαλιστεί η σταθερή πορεία της χώρας.

Σημείωσε ότι άλλες θα ήταν οι εξελίξεις αν είχε ολοκληρώσει τη θητεία της η Βουλή που εκλέχθηκε το 2012 , ενώ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έφερε πιο νωρίς τις εκλογές, με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, διότι ήθελε να ανακόψει την πορεία της χώρας.

Ο κ. Μεϊμαράκης απευθύνθηκε σε όσους ψήφισαν «πρώτη φορά Αριστερά» και τους αναποφάσιστους να σκεφτούν το κόστος από τα capital controls, να σκεφτούν αν θέλουν σταθερότητα, δουλειά ή αβεβαιότητα και ας απαντήσουν στις 20 Σεπτεμβρίου. «Ούτε τάζω, είμαστε όμως στην τελευταία ευκαιρία και δεν μπορούν οι πολίτες να τζογάρουν» επισήμανε.