Μεϊμαράκης: Πολιτική αλητεία και αγυρτεία αυτό που έκανε σήμερα ο Τσίπρας

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, έκανε επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα με σκληρές εκφράσεις   και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για πολιτική αλητεία και αγυρτεία…

«Τυχοδιωκτική η κίνηση Τσίπρα. Μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε νέο μνημόνιο. Θα εξαντλήσουμε τα περιθώρια ώστε οι εκλογές να είναι η τελευταία λύση. Αρκετά έπαιξε ο Τσίπρας. Τα πράγματα είναι σοβαρά και θα δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο. Εμείς στη Νέα Δημοκρατία Θα διεκδικήσουμε την πρώτη θέση και θα την πάρουμε» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Στη συνέχεια ο κ. Μεϊμαράκης σημείωσε:

Σκοπεύω να συναντηθώ με τον κ. Θεοδωράκη και με την κ. Γεννηματά. Αύριο το πρωί θα συγκληθούν και τα όργανα του Κόμματος. Αμέσως μετά θα φτιάξω έναν κατάλογο συνάντησης και με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς. Είναι πολύ πιθανό να έχω και μια συνάντηση με τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής από τη στιγμή που εκπροσωπεί ένα κομμάτι του λαού» και πρόσθεσε: «Θα έχω επαφές με το ΚΚΕ και με τον κ. Λαφαζάνη. Μπορεί να συναντηθώ και με τον κ. Καμμένο αν και είναι άγνωστο αν θα μπει στην επόμενη φορά. Θα πρέπει να δούμε αν καταφέρουμε να φτιάξουμε έστω και κυβέρνηση με ψήφο ανοχής. Ο κ. Τσίπρας ξεκινάει ακρωτηριασμένος κατά πολύ. Αυτοί που ψήφισαν Νέα Δημοκρατία τον Γενάρη θα ξαναψηφίσουν και τώρα. Αντίθετα, αυτοί που έφυγαν από την ΝΔ για να πάνε στον ΣΥΡΙΖΑ ή τους ΑΝΕΛ θα ξαναγυρίσουν σε εμάς γιατί κατάλαβαν τα ψέματα. Πολλοί πήγαν και στην αποχή. Τον τελευταίο μήνα έχουμε αρκετές επιστροφές και από εκεί. Το εικονικό σκηνικό που στήνεται από το ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι πρώτο κόμμα εγώ πλέον δεν το πιστεύω. Επειδή πλέον δεν είναι πρώτο κόμμα προσπαθεί ήδη να βάλει το πλαίσιο ως δεύτερο κόμμα»

Επιπλέον, αναφερόμενος στα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε πως: «Όλοι οι αρχηγοί εκπροσωπούμε το σύνολο της κοινοβουλευτικής μας ομάδας εκτός από τον κ. Τσίπρα. Θα αιτηθώ στον πρόεδρο της Δημοκρατίας να συγκληθεί η ολομέλεια της Βουλής για να δούμε πόσους βουλευτές έχει το κάθε κόμμα. Από αύριο ο Τσίπρας καλά θα κάνει να μην πολυπηγαίνει στο Μαξίμου παρά μόνο για τα τυπικά. Να πηγαίνει καλύτερα στην Κουμουνδούρου μην πάει εκεί ο Λαφαζάνης και έχει άλλα μετά»…

Σχετικά με το πρόταγμα της Νέας Δημοκρατίας στην προεκλογική περίοδο σημείωσε:

«Με τις διαδικασίες εξπρές δεν προλαβαίνουμε να καταθέσουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα το οποίο θα παρουσιάζαμε στη ΔΕΘ. Πάμε με το αφήγημα της συνέπειας και της σταθερότητας. Λέμε όχι στην αστάθεια, την ακυβερνησία, τη ανικανότητα, την ανεπάρκεια. Οι πολίτες έχουν την ωριμότητα και θα επιλέξουν το αφήγημα της Νέας Δημοκρατίας. Ζήσανε πλέον την διάλυση και τα φέσια που μας έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ αυτούς τους μήνες. Ο κ. Τσίπρας δεν παραιτήθηκε, κατέθεσε τα όπλα».

Τέλος, ο κ. Μεϊμαράκης εξαπέλυσε σκληρή επίθεση κατά του κ. Τσίπρα:

«Πολιτική αλητεία και αγυρτεία από τον Τσίπρα τα όσα έκανε. Ο Λαφαζάνης είναι πιο συνεπής αριστερός. Δεν μετακινήθηκε από αυτά που έλεγε σε αντίθεση με τον Τσίπρα. Δεν ξέρω αν θέλω να τον δω. Περισσότερο θέλω να μιλήσω με τον Λαφαζάνη παρά με εκείνον. Εντονότατα λαϊκιστής και τακτικιστής ο Τσίπρας και από εδώ και πέρα θα είμαι εξαιρετικά προσεκτικός απέναντί του. Στην παιδεία τα έχει κάνει ρόιδο…. Υγεία τα ίδια. Στις ιδιωτικοποιήσεις υπό το φάντασμα του Λαφαζάνη κάνει και εκεί τα ίδια».