Μεϊμαράκης: Ο Τσίπρας δεν γνώριζε τι ακριβώς συμβαίνει και τι έπρεπε να διαπραγματευτεί

«… δεν γνώριζε τι ακριβώς συμβαίνει και πια προβλήματα θα έπρεπε να αντιμετωπίσει και αντί να πει πως θα αγωνιστεί για το καλύτερο, περιόδευε και έλεγε πως θα σκίσει τα μνημόνια κάνοντας τους εταίρους να χορεύουν»

Από επιθέσεις στον Αλέξη Τσίπρα και τα πεπραγμένα του το τελευταίο επτάμηνο, στίγμα της πολιτικής που θα ασκήσει η Νέα Δημοκρατία και έκκληση να μην υπάρξει ψήφος διαμαρτυρίας χαρακτηρίστηκε η δεύτερη ημέρα περιοδείας του Ευάγγελου Μεϊμαράκη στην Κρήτη.

Στάθηκε στην ανάγκη «να διαγραφεί το ψέμα από τον πολιτικό διάλογο» και κάλεσε τους πολίτες να πουν όχι στην αποχή και όχι – όπως είπε – στην ψήφο διαμαρτυρίας του πολιτικού συστήματος.

Κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι: «… δεν γνώριζε τι ακριβώς συμβαίνει και πια προβλήματα θα έπρεπε να αντιμετωπίσει και αντί να πει πως θα αγωνιστεί για το καλύτερο, περιόδευε και έλεγε πως θα σκίσει τα μνημόνια κάνοντας τους εταίρους να χορεύουν».

Η πραγματικότητα, όμως, σύμφωνα με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη ήταν τελικά άλλη, και ο χρόνος να περάσει με διαπραγματεύσεις που κράτησαν καιρό, όχι όπως είπε επειδή πολεμούσαν για την αλλαγή της κατάστασης, αλλά διότι: «όποτε τους γνωστοποιούσαν κάτι καινούργιο, έπρεπε να γυρίσουν στην Αθήνα, να μάθουν γιατί ακριβώς πρόκειται, τι εννοούν οι εταίροι και να ξαναγυρίσουν πίσω». Αυτή η κατάσταση κόστισε πολλά σε παραλήψεις, σε χρήματα που δεν δόθηκαν όπου έπρεπε, σε επιδοτήσεις που δεν ολοκληρώθηκαν και σε καθυστερήσεις με μεγάλο κόστος.

Δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική στον πρώην πρωθυπουργό για τον τρόπο διαπραγμάτευσης με τους εταίρους υποστηρίζοντας ότι, «εγώ δεν πιστεύω ότι διαπραγματεύτηκε. Ροκάνισε το χρόνο με παλινωδίες. Μας πήγε πίσω».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πως δεν ήθελε τις εκλογές, απεναντίας είχε προτείνει διαφορετικό χρόνο, ώστε να προλάβουν τα κόμματα να γυρίσουν όλη την Ελλάδα, να ενημερώσουν για το πρόγραμμα τους και να πείσουν για την κρισιμότητα της περιόδου, αλλά και της κατάστασης που βρίσκεται η πατρίδα, «το πλαίσιο της συμφωνίας που ψηφίστηκε ως κατεπείγον στις 14 Αυγούστού, οι πολίτες δεν το γνωρίζουν και σήμερα πια καλούνται να πάρουν απόφαση για το τι θα ψηφίσουν χωρίς να έχουν προλάβει οι πολίτες να καταλάβουν το τι υπέγραψε ο Αλέξης Τσίπρας και για το τι δεσμεύτηκε», ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης και ζήτησε να επικρατήσει η λογική. Δεδομένου όπως τόνισε πως: « αν σήμερα τον ρωτήσει αν πίστευε όλα όσα έλεγε την προηγούμενη προεκλογική περίοδο για χορούς και νταούλια τα πίστευε, τότε είναι έως και ανόητος, αν όμως δεν τον πίστευε, τότε μας κορόιδευε και μάλιστα επικίνδυνα».

Αναρωτήθηκε αν και πάλι οι πολίτες θα εμπιστευτούν τον κ. Τσίπρα και ζήτησε να μην περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «φυλλορροεί» φεύγουν μαζικά στελέχη από όλη την Ελλάδα και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας κάνει λόγο για αριστερή μελαγχολία. «Ο κ. Τσίπρας δεν έχει καταλάβει ότι υπάρχει Εθνική μελαγχολία… Το μήνυμα λοιπόν είναι ότι στις 20 Σεπτεμβρίου λέμε όχι στη Μελαγχολία», είπε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

«Ζητούμε εντολή τετραετούς θητείας για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε την αλλαγή στην Ελλάδα. Ζητούμε ισχυρή εντολή» είπε ο κ. Μεϊμαράκης στην ομιλία του στα Χανιά το βράδυ της Πέμπτης .

Χαρακτήρισε εθνικό το αγροτικό πρόβλημα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «για να υπάρχει ισχυρή Ελλάδα, πρέπει να υπάρχει ισχυρή περιφέρεια, για να υπάρχει ισχυρή περιφέρεια, πρέπει να υπάρχει ισχυρός πρωτογενής τομέας». Αναφερόμενος δε, στο φορολογικό των αγροτών, είπε ότι αυτά τα μέτρα δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά. Γιατί, όπως υποστήριξε, «θα αφανίσουν τον αγροτικό τομέα».

Επισημαίνοντας την ανάγκη να υπάρχει σταθερή διακυβέρνηση τόνισε ότι «η χώρα δεν μπορεί να προχωρήσει όταν έχουμε συνεχώς εκλογές. Πιστεύω ότι η σταθερότητα μπορεί να δώσει και σταθερές λύσεις σε όλα».

Αναφερόμενος στη στάση του κόμματος του στην ψηφοφορία για την συμφωνία με τους εταίρους είπε: «ψηφίσαμε τη συμφωνία γιατί μας κρατά στην Ευρώπη».