Μετοχή είχε άνοδο 800% και βοήθησε… στη μείωση των λογαριασμών ρεύματος!

Πάνω από 800% άνοδο σημείωσε μια και μόνο μετοχή την περασμένη χρονιά και η… συνταγή της επιτυχίας της έγκειται στο ότι βοήθησε πολύ κόσμο να μειώσει τους λογαριασμούς ρεύματος.

Πρόκειται για τη μετοχή της μαλαισιανής Kejuruteraan Asastera ή KAB, που κέρδισε 108% μόνο φετος, αφού άρχισε να προσφέρει υπηρεσίες μείωσης κόστους ενέργειας σε ξενοδοχεία και γραφεία το 2019. Αυτό τη βοήθησε να ενισχύσει το βιβλίο παραγγελιών της κατά 355 εκατ. ρίνγκιτ ή 82 εκατ. δολάρια, ποσό αρκετό για να στηρίξει τα έσοδά της για διάστημα 2,2 ετών, όπως αναφέρει ο ιδρυτής της Lai Keng Onn.

Η Μαλαισία έχει επιβάλει lockdown για να περιορίσει την εξάπλωση του κορωνοϊού, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν αναταράξεις, όπως κατασκευαστές γαντιών και ζυθοποιίες. Η KAB δεν εξαιρείται άρα οι δραστηριότητές της έχουν σταματήσει.

Ακόμα κι έτσι, ο Lai βλέπει αυξημένη ζήτηση για τις υπηρεσίες της ΚΑΒ, καθώς ο οικονομικός αντίκτυπος της πανδημίας ωθεί τις εταιρείες να μειώσουν κόστη όπως τους λογαριασμούς ρεύματος.

Η εταιρεία χρησιμοποιεί έναν συνδυασμό λογισμικού και μηχανημέτων καθώς και επόπτευσης κτηρίων ώστε να βρεθούν τρόποι μείωσης της χρήσης ενέργειας, όπως τη διασφάλιση ότι δεν υπάρχει διαρροή κρύου αέρα ή την εγκατάσταση ηλιακών πάνε για παραγωγή ενέργειας.

Σε κάποιες περιπτώσεις, η ΚΑΒ θα πληρώσει για τις αναβαθμίσεις και θα μοιραστεί τα ποσά που εξοικονομούνται με τους πελάτες της για κάποια χρόνια.

Σημειώνεται ότι τα κέρδη της KAB αυξήθηκαν κατά 23% στα 10,5 εκατ. ρίνγκιτ το 2019, ενώ ο Lai αναμένει ότι η διψήφια αύξηση κερδών θα συνεχιστεί για φέτος.