Μετεωρολογική Υπηρεσία: “Πορτοκαλί” συναγερμός

Το Τμήμα Μετεωρολογίας Κύπρου, εξέδωσε “πορτοκαλί προειδοποίηση” για εξαιρετικά υψηλή θερμοκρασία για τα δυτικά και βόρεια παράλια της Κύπρου, από τα μεσάνυχτα έως και το πρωί της Τρίτης, αναβαθμίζοντας το επίπεδο συναγερμού από το «κίτρινο».

Από τα μεσάνυχτα έως και τις 6πμ, την Τρίτη, η ελάχιστη θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί γύρω στους 26 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά και βόρεια παράλια.

Επεξηγώντας το επίπεδο συναγερμού, το Τμήμα Μετεωρολογίας αναφέρει ότι «ο καιρός είναι επικίνδυνος» λόγω της πρόβλεψης ασυνήθιστων καιρικών φαινομένων, ενώ «είναι πιθανόν να υπάρξουν ζημιές και θύματα».

Το Τμήμα Μετεωρολογίας συστήνει εγρήγορση και τακτική ενημέρωση για τους κινδύνους, που όπως προσθέτει «μπορεί να είναι αναπόφευκτοι».

Παράλληλα, συστήνει στο κοινό να ακολουθεί τυχόν συμβουλές που δίνονται από τις αρχές.

Για το εσωτερικό, τα νότια και ανατολικά παράλια, εξακολουθεί να ισχύει η «κίτρινη προειδοποίηση» με 28 βαθμούς Κελσίου, αναφορικά με τις ελάχιστες θερμοκρασίες και για το ίδιο χρονικό διάστημα, δηλαδή από τα μεσάνυχτα έως και τις 6πμ της Τρίτης.

Ανακοίνωση για τα μέγιστα επίπεδα της θερμοκρασίας από τις 11.00πμ έως και 5.00μμ αύριο, Τρίτη, αναμένεται να εκδοθεί αργότερα σήμερα.