Μεταναστευτικό: Να αναλάβει η Ευρωπαϊκή Ένωση το θέμα των επιστροφών των παράτυπων μεταναστών

Μεταναστευτικό: Να αναλάβει η Ευρωπαϊκή Ένωση το θέμα των επιστροφών των παράτυπων μεταναστών, τόνισε σε δήλωσή του ο Γιώργος Περδίκης, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών

«Η πρωτοβουλία του υποψηφίου Προέδρου και Προέδρου του ΔΗΣΥ κ. Αβέρωφ Νεοφύτου να μεταβεί στη Δημοκρατία του Κόνγκο για να ζητήσει την επίτευξη συμφωνίας με την Κυπριακή Δημοκρατία για επιστροφή παράτυπων μεταναστών παρά τον εμφανή επικοινωνιακό της χαρακτήρα, κινείται προς την σωστή κατεύθυνση.

Η επίτευξη συμφωνιών επιστροφής με τις χώρες από τις οποίες προέρχονται οι κύριες μεταναστευτικές ροές ήταν μια από τις εισηγήσεις που κατέθεσα στην κοινοβουλευτική επιτροπή εσωτερικών όταν συζητήθηκε το μεταναστευτικό και στις εισηγήσεις που κατέθεσα στον Προέδρο της Δημοκρατίας( 2017).

Πέραν όμως των όποιων επικοινωνιακών κινήσεων για σκοπούς προεκλογικής προώθησης του υποψηφίου του κυβερνώντος κόμματος για να επιτευχθούν τέτοιες συμφωνίες χρειάζεται η εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ιδιαιτέρα ισχυρών χωρών της (πχ. Γαλλία) που έχουν μεγάλες δυνατότητες επιρροής στις συγκεκριμένες χώρες της Αφρικής ή έχουν και τη δυνατότητα να προσφέρουν τα καταλληλά “ανταλλάγματα” προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα – που δεν είναι άλλο από την οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση των κατοίκων των χωρών αυτών – στην ρίζα του.

Την ευθύνη έχει λοιπόν η κυβέρνηση για να θέσει με επίταση το αίτημα αυτό προς την Ευρωπαϊκή Ένωση. Για να το πέτυχει βέβαια χρειάζεται να διαθέτει μια ελάχιστη αξιοπιστία, κάτι που είναι πολύ αμφίβολο υπό τις παρούσες συνθήκες πχ. διαφθορά, διαπλοκή, χρυσά διαβατήρια.»