Μετανάστες στο Πουρνάρα μιλάνε τούρκικα…….Γιατί άραγε;

Μπορεί κάποιος αρμόδιος να μας εξηγήσει γιατί οι υποτιθέμενοι αιτητές ασύλου από τη Συρία, στη πλειοψηφία τους μιλάνε τούρκικα;

Γιατί άραγε οι κατατρεγμένοι δήθεν πρόσφυγες οι οποίοι έρχονται μέσω κατεχομένων, είτε με βάρκες είτε από τη γραμμή αντιπαράταξης αντί αραβικά ως Σύριοι μιλούν τούρκικα;

Για όσους αμφιβάλλουν, μία βόλτα στο Κέντρο Υποδοχης Πουρνάρα στη Κοκκινοτριμιθιά, θα σας πείσει αφού θα τους ακούσετε και οι ίδιοι και σίγουρα ξεχωρίζει η τουρκική από την αραβική γλώσσα.

Πρόσφατα έχουν δει το φως της δημοσιότητας καταγγελίες για παράνομους μετανάστες οι οποίοι περνούν από τα κατεχόμενα στις ελευθερες περιοχές στο Μάμμαρι το οποίο  βρίσκεται εντός της λεγόμενης «νεκρής ζώνης» και η περιοχή ελέγχεται από την UNPOL, το αστυνομικό απόσπασμα της UNFICYP.

Πολύ συχνά οι παράνομοι μετανάστες περνούν στις ελεύθερες περιοχές χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από τους κυανόκρανους του ΟΗΕ ή αν γίνουν, τότε παραδίδονται στην Αστυνομία Κύπρου.

Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν καταγραφεί αρκετές περιπτώσεις, με την αστυνομία να παρεμβαίνει και να μεταφέρει τους μετανάστες στο κέντρο φιλοξενίας Πουρνάρα.

Μάλιστα σε δηλώσεις του μέλος του κοινοτικού συμβουλίου του χωριού ανέφερε ότι τελευταία κάθε Σαββατοκυρίακο εντόπιζαν στη πλατεία του χωριού μετανάστες και ειδοποιούσαν την Αστυνομία.

Κάποιοι μάλιστα ανέφεραν ότι μερικοί φορούσαν στολή παραλλαγής…. Οι πρόσφυγες οι κατατρεγμένοι αφήνουν τις γυναίκες και τα παιδιά τους στη δίνη του πολέμου που δεν υπάρχει;;;

Τι θα γίνει με όλη αυτή την ανεξέλεγκτη κατάσταση κύριοι; Θα ισλαμοποιηθεί η πατρίδα μας;

Γιατί γυναίκες αφρικανικής καταγωγής στο Πουρνάρα αναφέρουν ότι έρχονται στη Κύπρο γιατί είναι μουσουλμανική χώρα;

Πότε επιτέλους θα λάβετε τα αναγκαία μέτρα;

Τι κάνει η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών; Τι κάνει το επίσημο κράτος;

Μήπως έχουν εντεταγμένες διαταγές από την Τουρκία για να δημιουργήσουν προβλήματα;