Μεταβίβαση γης 80 εκατ. ευρώ στο κράτος από την εκκλησία

Η γη που μεταβιβάζει η εκκλησία στο κράτος βρίσκεται στις ελεύθερες περιοχές και γίνεται σε εφαρμογή παλαιάς συμφωνίας που είχε γίνει με τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο και την κυβέρνηση και εκκρεμεί από το 1971-1972. Η γη αυτή θα αξιοποιηθεί προς όφελος των πολιτών, δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος.

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, ο οποίος ανακοίνωσε τη μεταβίβαση της γης, μίλησε παράλληλα για το φαινόμενο που παίρνει διαστάσεις της πώλησης περιουσιών από τα κατεχόμενα στην Τουρκία. Κάλεσε το κράτος να αφυπνιστεί, κυρίως για περιπτώσεις προσφύγων που αντιμετωπίζουν προβλήματα και αναγκάζονται να πουλούν τις περιουσίες τους, ενώ χαρακτήρισε «προδοτική» τη στάση όσων δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα. ..«Είναι απαράδεκτη κατάσταση, δεν έπρεπε ούτε καν να το σκεφθούν όχι να υλοποιούν τέτοιες αρνητικές αποφάσεις. Σαράντα χρόνια περίμενα, μπορούν να περιμένουν ακόμη λίγο».

Ο υπουργός Εσωτερικών δέχθηκε την ευθύνη της πολιτείας…  «έναντι των ανθρώπων που οι ανάγκες τους καθίστανται τόσο μεγάλες λόγω και της οικονομικής κρίσης».

Για το μνημόνιο, ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε αισιόδοξος …«είναι θέμα χρόνου και όλα θα πάνε καλά για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της οικονομίας και την υπογραφή του μνημονίου». Και δήλωσε τη στήριξή του στον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη…«έχει την υποστήριξη όλων μας και την αγάπη όλων μας και πιστεύω ότι θα πάνε όλα καλά».