Μετά το φιάσκο για επιστράτευση ο Πούτιν στέλνει στρατό στα σύνορα με τη Γεωργία

Ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, αναγκάζεται να πάρει πιο δραστικές λύσεις μετά το φιάσκο της επιστράτευσης που ανακοίνωσε ο ίδιος. Μετά τη «μεγάλη φυγή» των νεαρών Ρώσων, στις «λύσεις» που βρήκε ο Πούτιν, ήταν να κατευθύνει στρατιωτικές δυνάμεις στα σύνορα με τη Γεωργία. Αξίζει να σημειωθεί πως από τη στιγμή που ο Ρώσος πρόεδρος ανακοίνωσε μερική επιστράτευση για τον πόλεμο στην Ουκρανία, από τη χώρα έχουν φύγει 260.000 στρατεύσιμοι – μέσα σε πέντε μόλις ημέρες., η κινητοποίηση των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων ήταν μονόδρομος για τον ισχυρό άντρα του Κρεμλίνου.

Από χθες ο Ρωσικός στρατός «σφραγίζει» τη συνοριακή γραμμή Ρωσίας – Γεωργίας, σε μια προσπάθεια να αναχαιτίσει το κύμα μαζικής φυγής από τη χώρα του.

Σκοπός της επιχείρησης του ρωσικού στρατού είναι να δημιουργήσει σημεία ελέγχου, ενώ την ίδια στιγμή αρνείται ότι σχεδιάζει να επιβάλει στρατιωτικό νόμο και να κλείσει τα σύνορα.

Πλάνα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, από τη μικρή πόλη Chmi που βρίσκεται πάνω στον κεντρικό αυτοκινητόδρομο που συνδέει τη Ρωσία με την περιοχή της Νότιας Οσετίας στη Γεωργία, δείχνουν τουλάχιστον έξι Ρώσους στρατιώτες οι οποίοι κάθονται πάνω από ένα τεθωρακισμένο, όσο αυτό περνά από τεράστια ουρά αυτοκινήτων που έχουν κατεύθυνση τα σύνορα των δύο χωρών.