Μετά το σάλο… αποσύρεται η πρόταση νόμου για νέες λιμουζίνες

Μετά το σάλο που δημιουργήθηκε από τη πρόταση νόμου του ΔΗΣΥ, για νέες λιμουζίνες αξιωματούχων, μέσω ανάρτησής του στο twitter, ο Πρόεδρος του κόμματος, Αβέρωφ Νεοφύτου, έγραψε:

«ο Δησυ & εγώ προσωπικά πρωτοστατήσαμε το 2014 για μείωση του κόστους αγοράς αυτοκινήτων για κρατικούς αξιωματούχους και μείωση δικαιούχων. Καμμία πρόθεση για αύξηση των εξόδων του κράτους. Στόχος να εξοικονομηθούν επιπρόσθετοι πόροι με λιγότερη ρύπανση. Η πρόταση νόμου αποσύρεται».

Η πρόταση είχε κατατεθεί από τον κ. Γεωργίου κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής. Το επιχείρημα της εν λόγω πρότασης είναι ότι έχουν χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμων και χαμηλότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από τα οχήματα με κινητήρα 20 αλόγων που καθορίζει η νομοθεσία.

Στην αιτιολογική έκθεση της πρότασης νόμου που κατατέθηκε χθες στη Βουλή, αναφέρεται,

«η εν λόγω τροποποίηση κρίνεται αναγκαία καθότι με την ισχύουσα νομοθεσία κρίνεται, ότι δεν εξυπηρετείται ο αρχικός σκοπός για τον οποίο είχαν θεσμοθετηθεί οι σχετικοί περιορισμοί που ήταν η εξοικονόμηση κρατικών πόρων και η προστασία του περιβάλλοντος, αφού λόγω της εξέλιξης της τεχνολογίας, οχήματα με υψηλότερο κυβισμό δύναται να έχουν χαμηλότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από άλλα οχήματα με χαμηλότερο κυβισμό».

Την πρόταση μάλιστα σιγόνταρε και ο Γιώργος Περδίκης και σχολίασε στο twitter: