Μετά το μίνι αεροπλανοφόρο o Ερντογάν υποσχέθηκε μη επανδρωμένο υποβρύχιο… (Video)

Αεροπλανοφόρο διπλάσιο σε μέγεθος του TCG Anadolu υποσχέθηκε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αποκαλύπτοντας πως ήδη έχουν ξεκινήσει συζητήσεις με την Αγγλία προς την κατεύθυνση αυτή.

Στη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης, το βράδυ της Τρίτης, ο Ερντογάν έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην απόκτηση του εγχώριου ελικοπτεροφόρου αμφίβιων επιχειρήσεων TCG Anadolu, το οποίο παραδόθηκε επίσημα προς χρήση στο Πολεμικό Ναυτικό της Τουρκίας, λέγοντας πως θα «ανοιχτεί στις γαλάζιες θάλασσες» αυτήν την φορά.

«Το πλοίο Αnadolu διαθέτει 1300 άτομα προσωπικό. Και με τα 1300 άτομα και θα ανοιχτεί στις γαλάζιες θάλασσες στη Μεσόγειο και θα δείξει την δύναμη του Τούρκου. Όμως αυτό δεν είναι αρκετό» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, επισημαίνοντας πως με τα νέα πλοία οι Τούρκοι θα δείξουν πως είναι «άξιοι απόγονοι» του αρχιναύαρχου του οθωμανικού στόλου Χαϊρεντίν Μπαρμπαρόσα.

«Συνομιλώ και με τους Άγγλους για να ναυπηγήσουμε το διπλάσιο αυτού του πλοίου. Δηλαδή το αεροπλανοφόρο μας θα το μεγεθύνουμε περισσότερο καθώς πρέπει να αυξήσουμε την ισχύ μας στις θάλασσες. Με τη βοήθεια του Θεού οι απόγονοι του Μπαρμπαρόσα θα δείξουν πως είναι άξιοι διάδοχοι του Μπαρμπαρόσα» πρόσθεσε ο Ερντογάν.

Όπως ανέφερε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη ο Τούρκος πρόεδρος αποκάλυψε -στη διάρκεια προεκλογικής του δραστηριότητας- πως το Ηνωμένο Βασίλειο συζητάει με την Τουρκία και το ενδεχόμενο ναυπήγησης υποβρυχίων. Ο ίδιος έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί πως η εγχώρια αμυντική βιομηχανία είναι κοντά στη ναυπήγηση μη επανδρωμένων υποβρυχίων.

«Όλα το σκαρί του Anadolu ναυπηγήθηκε στα ναυπηγεία της Τουρκίας. Σήμερα τα ναυπηγεία της Τουρκίας σε παγκόσμιο επίπεδο έχουν φτάσει σε σημαντικό σημείο. Σήμερα έρχονται από την Αμερική και από το Πακιστάν για να ναυπηγήσουν φρεγάτες. Όπως κάποιοι άλλοι που λένε «μήπως μπορούμε να ναυπηγήσουμε στην Τουρκία κάποιο αεροπλανοφόρο». Κάποιοι άλλοι εξετάζουν τη ναυπήγηση υποβρυχίων. Όπως η Αγγλία θέλει να συνεργαστούμε στη ναυπήγηση υποβρυχίων. Φτάσαμε σε αυτό το σημείο. Εμείς στο ζήτημα των υποβρυχίων κάνουμε και άλλο ένα βήμα. Φτάνουμε στο σημείο που θα ναυπηγήσουμε μη επανδρωμένο υποβρύχιο. Η τεχνολογία συνέχεια ανανεώνει τον εαυτό της» δήλωσε χαρακτηριστικά.