Μετά την Έξοδο στις Αγορές η καθημερινότητα είναι το ζητούμενο

Άρθρο Γνώμης του Γεωργίου Βασιλάκη Οικονομολόγου -Φοροτεχνικού

Μετά την Έξοδο στις Αγορές η Καθημερινότητα είναι το Ζητούμενο. Έχουμε κάτι να πούμε για αυτό….

Όταν ένα τολμηρό βήμα γίνεται πρέπει να επικροτείται το γεγονός ότι δεν απέτυχε. Και σίγουρα από μόνο του το να ζητήσεις χρήματα με τέτοιο χρέος από τις αγορές δεν είναι το απλούστερο πράγμα και να υπερκαλυφθει η εγγραφή με προσφορά διπλάσιου ποσού πάνω από το στόχο είναι θετική εξέλιξη.Εκεί που χαλάει το πράγμα είναι το συγκριτικό επιτόκιο που διαφέρει ελάχιστα από αυτό που η χώρα δανείστηκε πριν 3 χρόνια και τηρουμένων των σημερινών δεδομένων τείνει να θεωρηθεί ακριβό σε σύγκριση με χώρες με ανάλογα οικονομικά που δανείζονται με 2%.

Το γεγονός ότι κτίζουμε μαξιλαράκι για όταν φύγουμε από τη σκληρή επιτροπεία είναι ένα πραγματικό γεγονός.

Έχουμε λοιπόν υπογράψει δημοσιονομικά πλεονάσματα που τα πετυχαίνουμε μέσω της υπερφορολόγησης υπερασφάλισης και της μείωσης των δημοσίων δαπανών και της “αξιοποίησης” της δημόσιας περιουσίας με εκποίηση και μακροχρόνια παραχώρηση σε τέτοιο βαθμό που ζούμε σε συνθήκες άκρατου καπιταλισμού με όραμα την πολιτική επιβίωση μιας σειράς ανθρώπων της πολιτικής και της διαχείρισης.

Ο πολίτης είδε στις 22/07/2017 το αποτέλεσμα των εκκαθαρίσεων των φορολογικών δηλώσεων και ήταν η χρονιά με τους περισσότερους φορολογούμενους που πληρώνουν δηλ το 41,4% με 1407 ευρώ μέσο φόρο ανά χρεωστικό εκκαθαριστικό όσο για αυτούς που έχουν επιστροφή 376 ευρώ μέσος όρος επιστροφής και αυτό δεν το παίρνουν όλοι γιατί καραδοκεί ο ΕΝΦΙΑ συσωρευμένες οφειλές και τα χρήματα κατευθύνονται εκεί.

Είναι 3,5 δισ ευρώ οι φόροι που καταλογίστηκαν και μόνο 0,5 δισ οι επιστροφές φόρου τα νούμερα λοιπόν είναι ξεκάθαρα και από τον Αύγουστο ο ΕΝΦΙΑ ακινήτων αναρτάται έχοντας το “δώρο” του Αυγούστου 3 δισ επιβάρυνση για ιδιοκτήτες ακινήτων.

Να πως βρίσκονται τα χρήματα για πλεονάσματα που είναι τα ελλείματα για την μέση Ελληνική Οικογένεια στον οικογενειακό προυπολογισμό της.

Ανοίγουν λοιπόν πλατφόρμες για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό από τις 03/08/2017 ρυθμίσεις για οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία δηλ τον ΕΦΚΑ και υποχρεώσεις πολιτών γίνονται η καθημερινότητα λες και είναι έκτακτο γεγονός αντί να θεσπίσουν πάγιο σύστημα που θα καταφεύγει ό πολίτης που αδυνατεί να αντιμετωπίσει το βάρος των υποχρεώσεων που θεσπίστηκαν και τον αφορούν αν ίσχυε η λογική αυτό θα ήταν αυτό που θα συνέβαινε.

Το Θέατρο έχει ρόλους για όλους τους χαρακτήρες η Οικονομία όμως είναι ψυχολογία κλίμα και αλληλουχία γεγονότων καταστάσεων και συγκυριών που πρέπει να είσαι στο σωστό σημείο τη σωστή στιγμή .

Αυτό δεν το έχουμε επιλύσει αφήστε που η ομοψυχία δεν ήταν το χαρακτηριστικό της Χώρας στις δύσκολες στιγμές της .

Η τύχη βοηθάει αυτούς που κινούνται στη σωστή κατεύθυνση με ρυθμό και σχέδιο και αυτό θάπρεπε να το έχουμε βρει μακριά από τα λάθη του παρελθόντος η Ιστορία ακόμα και η πρόσφατη διδάσκει πρέπει όμως να απέχεις από την Αυτοσυσχέτηση να είναι λύτης στο πρόβλημα και μέρος του προβλήματος με τη συμπεριφορά σου και αυτό ισχύει για τους πολιτικούς .