Μετά από 3 μήνες κηδεύεται ο πιλότος Άριστος Σωκράτους

Ο Κύπριος πιλότος Άριστος Σωκράτους, ο οποίος σκοτώθηκε κατά την πτώση της μοιραίας πτήσης FZ 981 του Boeing 737-800 της αεροπορικής εταιρείας Flydubai, στις 19 Μαρτίου 2016, κατά τη διαδικασία προσγείωσης στο αεροδρόμιο του Ροστόφ, στη νότια Ρωσία κηδεεύεται στη Κύπρο μετά από πάροδο 3 μηνών.

Το αεροσκάφος εκτελούσε πτήση από το Ντουμπάι στο Ροστόφ. Και οι 62 επιβαίνοντες σκοτώθηκαν. Ο Σωκράτους ήταν μέλος του επταμελούς πληρώματος του αεροσκάφους.

Η κηδεία του Άριστου Σωκράτους θα τελεστεί την Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2016, στις 2 μμ, από τον ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στη Λεμεσό. Της εξοδίου ακολουθίας θα προΐσταται ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος.

Η οικογένεια θα δέχεται συλλυπητήρια πριν από την εξόδιο ακολουθία, από τη 1 μμ και καλεί όσους τιμούν τη μνήμη του να παρευρεθούν στην κηδεία.

Παρατηρήθηκε μεγάλη βραδύτητα από πλευράς ρωσικών αρχών στην ταυτοποίηση των νεκρών, με αποτέλεσμα η κηδεία να τελείται με καθυστέρηση τριών και πλέον μηνών.

Όταν ο Άριστος σκοτώθηκε στο τραγικό αεροπορικό δυστύχημα, η σύζυγός του, Λαρίσα, ήταν έγκυος το πρώτο τους παιδί, το οποίο γεννήθηκε στις 20 Μαΐου 2016 και του δόθηκε το όνομα του πατέρα του, Άριστος-Μάριος Σωκράτους .