Μετά από 13 χρόνια, ο Γουόρεν Μπάφετ αγόρασε το πρώτο του… smartphone!

Απέχει μόλις ένα χρόνο από τα 90, είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο κι επίσημα ο μακροβιότερος CEO εταιρείας και σίγουρα έχει άκρως διεισδυτική ματιά ως επενδυτής, διατηρώντας μετοχές σε εταιρείες κολοσσούς, όπως η Apple. Κι όμως ο Γουόρεν Μπάφετ πρέπει να είναι ένας από τους ελάχιστους CEO του πλανήτη που τα τελευταία 13 χρόνια που κυκλοφόρησαν τα smartphones δεν είχε ένα, παρά τις αυξημένες υποχρεώσεις του και το βαρύ πρόγραμμα που απαιτούν όλα τα παραπάνω.

Όπως ο ίδιος ο Μπάφετ είχε δηλώσει, επέμενε να επικοινωνεί με ένα παλιάς κοπής αναδιπλούμενο Samsung κινητό – με κουμπιά και μικρή οθόνη για κλήσεις και SMS μόνο. Χθες ωστόσο κατέρρευσε η σθεναρή αυτή άρνησή του να συμβαδίσει σε αυτόν τον τομέα με τη σύγχρονη τεχνολογία, αφού κατά την παρουσία του στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, ανακοίνωσε ότι είναι πλέον χρήστης ενός καινούργιου iPhone. «Κοιτάτε έναν 89άρη που ξεκίνησε μόλις να συμβιώνει μαζί του. Δεν χρησιμοποιώ όλες τις δυνατότητες, όπως οι περισσότεροι άνθρωποι. Το χρησιμοποιώ αποκλειστικά ως τηλέφωνο», ανέφερε μεταξύ άλλων στην τηλεοπτική του εμφάνιση.

Όπως επίσης προέκυψε από την τηλεοπτική του εμφάνιση, αυτή τη στιγμή η επενδυτική εταιρεία του Γουόρεν Μπάφετ είναι κάτοχος του 5,6% των μετοχών της Apple, που με βάση τη χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας, αυτό μεταφράζεται σε μετοχές αξίας άνω των 70 δισ. δολαρίων. Mάλιστα, προχώρησε σε ένα διαχωρισμό για τη συγκεκριμένη επένδυση, σημειώνοντας ότι για τον ίδιο η Apple δεν είναι μια εταιρεία τεχνολογίας αλλά μια εταιρεία καταναλωτικών ειδών, που τυγχάνει να χρησιμοποιεί την τεχνολογία.