Μετά από μελέτες επιστήμονας ισχυρίζεται πως έλυσε τον «γρίφο» με το τέρας του Λόχ Νες

Αποτελεί εδώ και πολλές δεκαετίες μυστήριο. Από τη δεκαετία, δε, του 1960 όταν το παράξενο πλάσμα στη λίμνη Λοχ Νες, βιντεοσκοπήθηκε, οι θεωρίες για τι ακριβώς συμβαίνει πληθαίνουν.

Μία από τις πιο διαδεδομένες θέλει στη λίμνη της Σκοτίας, να κατοικούσε ένας -εξαφανισμένος πλέον- πλεσιόσαυρος. Ένα αρχαίο είδος γιγάντιου θαλάσσιου ερπετού. Βέβαια κάτι τέτοιο παραμένει απλώς υπόθεση μιας και μέχρι σήμερα δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Τώρα, ένας συνταξιούχος καθηγητής και επιστημονικός μελετητής, έρχεται να δώσει μια νέα «εξήγηση» για το «τέρας του Λόχ Νες», τη Νέσι όπως την βάφτισαν οι ντόπιοι και την εκμεταλλεύτηκαν οικονομικά.

Ο 89χρονος Χένρι Μπάουερ μετά από μελέτες που έκανε έχει καταλήξει πως το ζώο που ζούσε στη λίμνη ήταν ένα είδος αρχαίας θαλάσσιας χελώνας!

«Όλες οι περιγραφές που έχουν δοθεί ταιριάζουν με πολλά είδη αλλά περισσότερο με τις συγκεκριμένες εξαφανισμένες χελώνες. Όπως το γεγονός πως παρότι περνούν αρκετό καιρό σε πολύ βαθιά νερά, χρειάζεται να βγουν στην επιφάνεια ώστε να πάρουν αέρα. Μπορούν να ταξιδέψουν στην ξηρά, να κινηθούν με μεγάλες ταχύτητες στο νερό, να επιβιώσουν δε πολύ κρύα νερά ενώ έχουν και σχετικά μεγάλους λαιμούς».

Μάλιστα στοιχειοθετώντας την εκτίμησή του, ανέφερε πως η Νέσι, παγιδεύτηκε στο Λοχ Νες καθώς υποχώρησαν τα νερά μετά από το τέλος της τελευταίας εποχής των παγετώνων. «Υπάρχει μεγάλη πιθανότατα κι άλλα τέτοια είδη να συνεχίζουν να ζουν στους ωκεανούς» ανέφερε χαρακτηριστικά.