“Μερικός” συμβιβασμός Μόρσι με Δικαστές

Σε μερικό συμβιβασμό προχώρησε χθές ο Μοχάμεντ Μόρσι με τους δικαστές μπροστά στον κίνδυνο εκτροχιασμού της κατάστασης στη χώρα, μετά τα επεισόδια που ξέσπασαν με την έκδοση του υπερ-διατάγματος που του παραχωρεί απεριόριστες εξουσίες.

Ο Μόρσι αποδέχτηκε πρόταση συμβιβασμού των δικαστών, με βάση την οποία μόνο οι αποφάσεις του που σχετίζονται με θέματα “εθνικής κυριαρχίας” δεν θα μπορούν να προσβληθούν στα δικαστήρια.

Οι δικαστές είχαν προβεί τις προηγούμενες ημέρες σε αποχή απο τα καθήκοντα τους αντιδρώντας στην συγκέντρωση υπερ εξουσιών του Μόρσι μέσω του διατάγματος.

Στη χθεσινή συνάντηση που είχε το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο προτάθηκε ο περιορισμός του απρόσβλητου των αποφάσεων μόνο για θέματα κυριαρχικού χαρακτήρα, γεγονός που τελικά έγινε αποδεκτό απο τον Μόρσι προκειμένου να υπάρξει εκτόνωση της κρίσης των τελευταίων ημερών.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 444 τραυματίστηκαν σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Υγείας της χώρας.