Μεξικό: Σε πλειστηριασμό υπερπολυτελή αυτοκίνητα… (Video)

Η κυβέρνηση του Μεξικού αποφάσισε να βγάλει σε πλειστηριασμό δεκάδες κατασχεμένα πολυτελή αυτοκίνητα για έναν ιδιαίτερο λόγο.

Όπως ανακοίνωσαν διεθνή ΜΜΕ, ανάμεσα στα μοντέλα που θα δημοπρατηθούν θα βρίσκονται μία πρώτης γενιάς Lamborghini Murcielago Roadster, τρεις Porsche, αρκετές Corvette και Mercedes-Benz, καθώς και μία Ford Mustang cabrio. Αλλά η σημαντικότερη είδηση αφορά το γεγονός ότι τα κέρδη της δημοπρασίας θα διατεθούν υπέρ των φτωχών, που σύμφωνα με εκτιμητές θα ξεπεράσουν συνολικά τα 1,5 εκατομμύρια δολάρια. Όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της χώρας, Andres Manual Lopez Obrador, τα έσοδα θα κατανεμηθούν σε δύο κοινότητες της επαρχίας Ooxaca, που βρίσκεται στο νότιο τμήμα του Μεξικού, όντας η φτωχότερη. «Τα πάντα τα οποία έχουν κατακτηθεί από εγκληματίες, πλέον επιστρέφουν στους πολίτες της χώρας, ιδιαίτερα σε αυτούς που έχουν άμεση ανάγκη τα χρήματα», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του Μεξικού.

Ενώ, ο άνθρωπος που έχει συμβάλει για να δημιουργηθεί ο συγκεκριμένος πλειστηριασμός, Ricardo Rodriguez ανέφερε ότι η εγγραφή συμμετοχής ξεκινά μόλις από τα 5 δολάρια, με σκοπό να συγκεντρωθεί ο μεγαλύτερος δυνατός αριθμός ενδιαφερομένων. Εκτός των αυτοκινήτων, θα γίνουν ξεχωριστά και άλλοι δύο πλειστηριασμοί, για κατοικίες και κοσμήματα, με τα ποσά που θα συγκεντρωθούν να δίνονται σε ειδικά προγράμματα απεξάρτησης για νεαρούς από τα ναρκωτικά.

Δείτε το βίντεο: