Μεξικό: Κατέρρευσαν κτίρια – Ισχυρότερος σεισμός από το 1985

Μετά τον σεισμό των 8,2 ρίχτερ επικρατεί πανικός  στο Μεξικό, όπου σύμφωνα με την Telegraph υπάρχουν πληροφορίες ότι κάτοικοι ενός ξενοδοχείου στην πόλη Οαχάκα βρίσκονται παγιδευμένοι κάτω από τα ερείπια.

Η ισχυρή δόνηση έβγαλε τους κατοίκους στο δρόμο, ενώ ήδη έχουν υπάρξει ζημιές σε σπίτια και δρόμους. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα.

Τα βίντεο που δημοσιεύονται ώρα με την ώρα δείχνουν πόσο ταρακουνήθηκε το Μεξικό. Χαρακτηριστική είναι η εικόνα από τις λάμπες φωτισμού στο δρόμο που μοιάζουν να «χορεύουν» από τα 8 Ρίχτερ, ενώ οι κάτοικοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους και οι δρόμοι μποτιλιάρονται.

https://www.youtube.com/watch?v=RbKrLcaq63o

 

«Ήταν φοβερό, νόμιζα ότι θα πέσει» λέει η 35χρονη Liliana Villa για το διαμέρισμα της από το οποίο έφυγε με τις πιτζάμες.

Στέγες σπιτιών κατέρρευσαν όπως και ένα εμπορικό κέντρο στην πόλη Σαν Κριστομπάλ του Μεξικού μετά το σεισμό, όπως ανέφερε στην τηλεόραση Televisa ο κυβερνήτης της πόλης Τσιάπας Manuel Velasco,. «Υπάρχουν ζημιές στα νοσοκομεία, που δεν έχουν ρεύμα. Σπίτια και σχολεία έχουν υποστεί ζημιές» υπογράμμισε.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της κυβέρνησης υπάρχουν τουλάχιστον δύο νεκροί ενώ εκδηλώθηκε και τσουνάμι 70 εκατοστών.

Ζημιές έχει υποστεί και το αεροδρόμιο.

Στη γειτονική Γουατεμάλα ο πρόεδρος Τζίμι Μοράλες κάλεσε τους κατοίκους να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους, ενώ τα σωστικά συνεργεία ψάχνουν για τυχόν παγιδευμένους.

Η πολιτική προστασία του Μεξικού ανακοίνωσε ότι πρόκειται για τον πιο ισχυρό σεισμό που έχει καταγραφεί στη χώρα μετά τον καταστροφικό σεισμό του 1985 που προκάλεσε τον θάνατο χιλιάδων ανθρώπων και την κατάρρευση πολλών κτιρίων.