Μεγαλώνουν οι πιθανότητες εκλογής από τον πρώτο γύρο

Μακράν από τους συνυποψηφίους του βρίσκεται ο Νίκος Αναστασιάδης. Οι δημοσκοπήσεις, φανερές και κρυφές, που φτάνουν στα κομματικά επιτελεία, αφήνουν, μία μόλις εβδομάδα, πριν από την εκλογική αναμέτρηση, τη δυνατότητα να λέγεται φανερά, ότι πριν από λίγο καιρό ψιθυριζόταν… ότι ο Νίκος Αναστασιάδης, μπορεί να εκλεγεί από την πρώτη Κυριακή.

Ο αγώνας τώρα για τους Σταύρο Μαλά και Γιώργο Λιλλήκα, είναι για να υπάρξει και δεύτερος γύρος. Σε αυτόν προσβλέπουν για να μην χαρακτηρισθεί σαρωτική η νίκη του Νίκου Αναστασιάδη από τον πρώτο γύρο.

Από την πλευρά του το κομματικό επιτελείο του προέδρου του ΔΗΣΥ, επιθυμεί και αγωνίζεται για μία και μόνο εκλογική αναμέτρηση, τόσο για τη σίγουρη, όπως εκτιμούν,  νίκη, όσο και για να εξοικονομηθούν τα εκατομμύρια ευρώ της δεύτερης Κυριακής.

Ο Νίκος Αναστασιάδης, βρίσκεται πλέον πάνω από το 40%. Ραγδαία ανεβαίνουν επίσης και τα ποσοστά του ΔΗΚΟ που τον στηρίζει, αλλά και του ΕΥΡΩΚΟ , η πλειονότητα των στελεχών του οποίου έχουν ταχθεί στο πλευρό του Νίκου Αναστασιάδη.

Αυτή την τελευταία εβδομάδα, θα δοθεί η καθοριστική μάχη για ακόμη μεγαλύτερη συσπείρωση των ΔΗΚοϊκών ψηφοφόρων, που θα οδηγήσει με μεγαλύτερη ασφάλεια στην εκλογή από τον πρώτο γύρο.