Μεγαλύτερη τουριστική κίνηση προσδοκά η Κύπρος απο τις αγορές της Ουκρανίας-Ρωσίας-Βρετανίας

Σε περεταίρω ενίσχυση της τουριστικής κίνησης της Κύπρου από την Ουκρανία, τη Ρωσία και τη Βρετανία προσδοκά ο υπουργός Συγκοινωνιών  Ευθύμιος Φλουρέντζος μετά και τη νέα δρομολογημένη αεροπορική σύνδεση Κύπρου – Ουκρανίας.

Όπως δήλωσε σήμερα από το αεροδρόμιο της Λάρνακας, οι τουριστικές αυτές αγορές θα συνεισφέρουν τα μέγιστα στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς το νησί δίνοντας ώθηση στην τουριστική βιομηχανία και ενισχύοντας την κυπριακή οικονομία, τα αεροδρόμια και τις ξενοδοχειακές μονάδες του νησιού.

Ο Υπουργός ανέφερε ότι ενημερώθηκε για τον αριθμό αφίξεων και στα δύο αεροδρόμια της Κύπρου και εξέφρασε την πεποίθηση πως « φέτος θα έχουμε πολύ μεγαλύτερο αριθμό αφίξεων» με βάση την πληροφόρηση και από την αγγλική αγορά και τις πρώτες ενδείξεις αο την Ουκρανία και Ρωσία.

«Έτσι η λειτουργία των αεροδρομίων θα είναι σε πολύ καλύτερη βάση και θέση», είπε και πρόσθεσε ότι «το ίδιο σημαίνει και για την κυπριακή οικονομία και την ξενοδοχειακή βιομηχανία. Ευελπιστώ ότι θα επαληθευτούν οι προβλέψεις και θα έχουμε σημαντική αύξηση στον αριθμό των τουριστών».

Σε ερώτηση εάν υπάρχουν σχέδια για άνοιγμα της αγοράς για άφιξη τουριστών και από άλλες χώρες, ο κ. Φλουρέντζου είπε ότι «σχέδια πάντοτε υπάρχουν και προσπάθειες πάντοτε γίνονται. Όμως», συνέχισε, «επειδή θεωρούμε ότι είναι βασικοί οι προορισμοί από τη Ρωσική Ομοσπονδία και την αγγλική αγορά, έτσι γίνονται συνεχώς προσπάθειες για αύξηση του ρεύματος ιδιαίτερα από την αγορά της Ρωσίας».