Μεγάλο ράλι του Ether με περισσότερα κέρδη… απειλεί την πρωτιά του Bitcoin

Τα πρόσφατα σκαμπανεβάσματα του Bitcoin έχουν στρέψει το ενδιαφέρον των επενδυτών σε άλλα ψηφιακά νομίσματα, συμπεριλαμβανομένου του Ether, τα κέρδη του οποίου έχουν ξεπεράσει φέτος την απόδοση του μεγαλύτερου ανταγωνιστή του.

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του κόσμου έφτασε τις περίπου 36.000 δολάρια την Τρίτη, για πέμπτη ημέρα, μετά από τις μεγάλες διακυμάνσεις που σημείωσε νωρίτερα τον Γενάρη.

Η σχετική ηρεμία των τελευταίων ημερών, ενδεχομένως να οδηγήσει τους οπαδούς των κρυπτονομισμάτων στο να αναζητήσουν τις μεγαλύτερες αποδόσεις που προσφέρουν άλλα ψηφιακά νομίσματα, όπως το Ether, το οποίο από τις αρχές του 2021 σημειώνει άνοδο περίπου 80% έναντι κερδών 26% του Bitcoin.

Τι προβλέπουν οι αναλυτές
«Το Bitcoin κινείται σε περιορισμένο εύρος τις τελευταίες εβδομάδες, γεγονός που δίνει χρόνο για τη διοχεύτευση των κεφαλαίων» σε άλλα ψηφιακά νομίσματα, δήλωσε ο Βιτζέι Αγιάρ, επικεφαλής επιχειρηματικής ανάπτυξης στην Luno στη Σιγκαπούρη.

Ωστόσο, τα ερωτήματα σχετικά με τους λόγους που οδήγησαν στο ανοδικό ράλι του Bitcoin μέχρι τα 42.000 δολάρια στις 8 Ιανουρίου, πριν ξεκινήσει η πτώση, παραμένουν αναπάντητα.

Η παροχή κινήτρων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας παραμένει θετική για το Bitcoin και τα άλλα κρυπτονομίσματα, σύμφωνα με τον Σίμους Ντονόγκ, αντιπρόεδρο πωλήσεων και ανάπτυξης επιχειρήσεων στον πάροχο ψηφιακών υποδομών, Metaco.

Την ίδια ώρα, αναλυτές της JPMorgan ανέφεραν ότι τα 40.000 δολάρια αποτελούν επίπεδο «κλειδί» για τη μελλοντική πορεία του Bitcoin, επισημαίνοντας τον κίνδυνο περαιτέρω πτώσης του ψηφιακού νομίσματος, εκτός και αν ξεπεράσει σύντομα αυτά τα επίπεδα.

Το ψηφιακό νόμισμα έχει υποχωρήσει περίπου κατά 13% από το ρεκόρ της 8ης Ιανουαρίου, εξέλιξη που αυξάνει το ενδεχόμενο της εξόδου των κερδοσκόπων επενδυτών από αυτό.

Το Ethereum blockchain είναι δημοφιλές στις λεγόμενες Decentralized Finance (DeFi) -αποκεντρωμένες χρηματοοικονομικές εφαρμογές- και σύμφωνα με τους αναλυτές αυτή η νέα τάση έχει βοηθήσει το Ether.

Την Τρίτη τo ψηφιακό νόμισμα ενισχύθηκε κατά 9,1% και αποτελούσε αντικείμενο διαπραγμάτευσης νωρίτερα στο Τόκυο στα 1.330 δολάρια. Ο δείκτης Bloomberg Galaxy Crypto σημείωνε άνοδο κατά 10% περίπου.