“Μεγάλο λάθος” ο γάμος με τον Αραφάτ, λέει η Σούχα

Στην τουρκική Sabah, η Σούχα χαρακτηρίζει το γάμο της με τον Παλαιστίνιο ηγέτη Γιασέρ Αραφάτ “μεγάλο λάθος”! Υποστηρίζει ότι είχε προσπαθήσει πολλές φορές να τον εγκαταλείψει και ότι, αν γνώριζε πώς θα ήταν ο γάμος μαζί του, δεν θα είχε συμφωνήσει ποτέ να τον παντρευτεί.

Η  Σούχα, παντρεύτηκε μυστικά στην Τυνησία το 1990 . Ήταν 27 ετών και ο  Αραφάτ 61. “Ήμασταν παντρεμένοι για 22 χρόνια και ένοιωθα σαν να “ήμουν 50 ετών…Ο Γιάσερ μπορεί να ήταν ένα “είδωλο” και να τον αγάπησα, ωστόσο ο γάμος μας ήταν μεγάλο λάθος για το οποίο μετανιώνω. Γνωρίζω ότι υπήρχαν πολλές γυναίκες που ήθελαν να παντρευτούν τον Αραφάτ, αλλά εκείνος ήθελε μόνο εμένα. Ήταν η μοίρα μου… Αν ήξερα πόσα θα υπέφερα, δεν υπήρχε περίπτωση να τον είχα παντρευτεί. Ήταν μεγάλος ηγέτης, είναι αλήθεια, αλλά ένιωθα μοναξιά. Προσπάθησα να τον εγκαταλείψω εκατοντάδες φορές αλλά δεν μ’ άφηνε. Όλοι γνωρίζουν ότι δεν μου επέτρεπε να φύγω. Ιδιαίτερα όσοι ήταν στη δούλεψή του γνωρίζουν πολύ καλά πώς είχαν τα πράγματα” .

Η Σούχα αναφέρει ότι ζούσε σε απομονωμένη για λόγους ασφαλείας. Μετά το θάνατο του Αραφάτ, λέει, έλαβε δεκάδες προτάσεις γάμου αλλά τις απέρριψε όλες, ενώ σήμερα ζει στη Μάλτα  και συντηρεί τον εαυτό της και την κόρη της με μια σύνταξη 10.000 ευρώ τον μήνα που λαμβάνει από την Παλαιστινιακή Αρχή.